Liderul PNL Giurgiu, Marin Anton, în cadrul conferinţei de presă de miercuri, 7 noiembrie a atacat mai multe subiecte:

MOŢIUNEA DE CENZURĂ      

“După cum ştiţi PNL se pregăteşte de moţiunea de cenzură şi eu sper ca de data aceasta moţiunea de cenzură să şi treacă. Mai sper ca foarte mulţi parlamentari, inclusiv de la Giurgiu, să voteze moţiunea de cenzură împotriva PSD-ului . Odată trecută moţiunea de cenzură, după părerea mea se deschid porţile unei întregi strategii viitoare. Aşa cum arată eşicherul politic astăzi moţiunea nu va trece decât cu sprijinul unor parlamentari care fac parte din coaliţia de guvernare. Sunt convins că vor fi suficienţi parlamentari care doresc ca actualul guvern să cadă. “

TĂRICEANU NU ŞTIE CE VORBEŞTE

“În general eu nu m-am legat de ALDE, dar am văzut poziţia domnului Tăriceanu când a participat la un forum internaţional unde se discuta despre viitoarele investiţii  în România şi a vorbit despre canalul Giurgiu – Bucureşti, despre care a spus că este o mare neghiobie şi o mare pierdere de timp şi de bani.  Eu personal am făcut foarte multe lucruri pentru ca acest canal să se transforme dintr-un proiect în realitate. Nu este de loc o neghiobie, ALDE nu are dreptate deloc  ALDE prin vocea preşedintelui Tăriceanu. După părerea mea nu ştie ce vorbeşte.  A transforma  acest canal navigabil  Giurgiu, Bucureşti, Dunăre, Rin, Paris este un proiect ambiţios ce poate aduce mari beneficii economice pentru România şi nu în ultimul rând pentru Giurgiu. După cum ştiţi portul acestui canal este preconizat să se facă la Adunaţii Copăceni. Ei bine, acest canal va crea foarte multe locuri de muncă pentru giurgiuveni, capitol la care judeţul este deficitar. Mă surprinde faptul că poziţia domnului Tăriceanu despre canalul Giurgiu – Bucureşti a fost trecută sub tăcere.

Nu-i înţeleg această poziţie deoarece nu cu mult timp în urmă, şi mă refer la perioada alegerilor, domnul Tăriceanu clama sus şi tare necesitatea construirii  acestul canal, ba mai mult vorbea şi despre construirea unui port modern şi reconstrucţia podului de la Grădiştea.  Iar acum se opune total acestor proiecte. Până acum această coaliţie de guvernare a promis mult, dar pentru giurgiuveni nu a făcut nimic. Au promis pod peste Dunăre, investiţii japoneze, investiţii coreene, ce nu ne-au mai promis, dar între timp în Giurgiu nu s-a făcut nimic.”

MARIAN MINA ARE 6 SECRETARE, DAR NU SUNT BANI PENTRU ASISTENŢA SOCIALĂ

“Consiliul Judeţean Giurgiu este în pragul falimentului. Nu mai au bani. Nu mai au bani pentru asistenţă socială,  să vedem cum vor încheia anul, chiar sunt curios . Această informaţie o am din interiorul consiliului judeţean. Aşa am aflat că domnul Marian Mina are 6 secretare. ( Nu ştiu sigur dacă Mina are sau nu 6 secretare, dar azi am fost prin Spitalul Judeţean de Urgenţă Giurgiu unde am văzut paturi ce de mult ar fi trebuit date la reformă, saltele murdare, lenjerie ruptă, lifturile uzate moral. Nu mai târziu de ieri s-a rupt un cablu de la uşă liftului făcându-l indisponibil. Ce se întâmpla dacă în acel timp apărea o urgenţă ? Liftul de personal nu este funcţional. Şi atunci mă întreb unde sunt sutele de mii de euro investite în spital ? ) Mina a ajuns la performanţa să aibă 6 secretare, dar nu prea mai au bani . Mai mult, schema de personal este foarte încărcată, de aici lipsa banilor pentru asistenţă socială. Pentru mine personal este foarte clar faptul că banii au fost folosiţi foarte prost.

Drumul judeţean 603 care leagă Naipu de Comana. Domnul Mădălin Stan a reabilitat acest drum pe fonduri europene. S-a semnat recepţia, iar acum surpriză!  Domnul Marian Mina preşedintele CJ, suplimentează cu 6,7 milioane de euro pentru o lucrare deja executată, căreia i s-a făcut recepţia de bună execuţie a lucrării,  fiind deja dată în exploatare. De fapt nimic nu este întâmplător. Cum s-a făcut vorbire despre cei 6,7 milioane de euro,  acum două săptămâni, sau 10 zile,  domnul Bădălău a şi dat fuga la Bucureşti la inaugurarea unui restaurant al familiei Ierbaşu. …  Numai că, încet, încet ei tot alimentându-şi buzunarul propriu din banii judeţeni, Consiliul Judeţean Giurgiu o să ajungă în faliment. Sunt cu ochii pe consiliul judeţean să văd cum vor încheia anul“.

I.C.MANDU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *