Se spune că toți cetățenii României sunt egali în fața legii. Din păcate realitatea crudă arată că legea se aplică doar pentru un segment al populației. Privilegiații,  efemeri ajunși conjunctural în funcții de demnitate publică, pentru care termenul de meritocrație este ceva al cărui sens nu sunt capabili să-l înțeleagă, consideră că legile sunt făcute tocmai pentru a fi încălcate și nicidecum respectate.

Un exemplu elocvent în acest sens este și președintele Consiliului Județean Giurgiu, Marian Mina prins peste poate de mirajul puterii pe care i-o conferă funcția. Iată o primă situație, petrecută în data de 1 noiembrie 2017, care demonstrează clar că domnul Mina nu este capabil să respecte normele elementare de circulație pe drumurile publice. Și atunci mai putem oare emite pretenția ca acest om  să respecte legea în litera și spiritul ei ? Iată ce scriam și la ce făceam referire la data menționată mai sus:

Prins probabil cu problemele judeţului ce nu mai suportau amânare, în jurul orei 19:30, azi,  1 noiembrie, preşedintele Consiliului Judeţean Giurgiu, Marian Mina nu a observat semnul de cedează trecerea, mare cât rota carului instalat în sensul giratoriu dintre şoseaua Bucureşti şi şoseaua Prieteniei care-l obliga să cedeze trecerea, a forţat intrarea în sensul giratoriu iar şoferul tir-ului neştiind cine este proprietarul maşinii l-a acroşat între tir şi bordură.

Cu siguranţă dacă TIR-istul ar fi ştiut că vehiculul de lux îi aparţine preşedintelui CJ Giurgiu, Marian Mina  s-ar fi oprit şi i-ar fi oferit prioritate, chiar dacă legea circulaţiei este de altă părere …

Fostul șef al poliției giurgiuvene, comisarul Cătălin Țone pus în fața unei probe indubitabile,  și anume fotografia de la fața locului în care se vede clar numărul mașinii, indicatorul rutier care arată cedează trecerea, faptul că SUV-ul a forțat intrarea în sensul giratoriu, și cu toate acestea … nu s-a luat nici o măsură. De ce ? Știți și dumneavoastră răspunsul fără să vi-l mai spun eu.

Azi, 25 septembrie, în jurul orei 11:00 am primit o fotografie cu mașina aceluiași domn Marian Mina, numai că de data aceasta neimplicată în vreun accident, ci pur și simplu parcată pe trotuarul pietonal, pe contrasens, trotuar situat pe  strada Mircea Cel Bătrân în fața sediului PSD Giurgiu. Nu știu cât de grav a încălcat legea pentru că și-a parcat bolidul de lux pe trotuar pe contrasens. Dar mie mi se pare, privind această situație ca simplu cetățean, că domnul Mina a ridicat nesimțirea la rang de virtute. E ca și cum l-ar pune pe Caval să ne cânte și nouă giurgiuvenilor ce le-a cântat  oamenilor din diaspora la petrecerea lui Bădălău.  Mă p.ș pe voi!  Eu, Marian Mina îmi pot permite orice pentru că sunt finul nașului Bădălău!

Vă mulțumim pentru respectul și considerația pe care ne-o acordați nouă,  giurgiuvenilor, egală cu respectul și considerația pe care deja v-ați arătat-o, atât excelența voastră, cât și distinsul dumneavoastră și al lui Caval naș  față de oamenii plecați pribegi la muncă în străinătate. Vă mulțumim mult stimate și iubite domnule președinte!  

I.C.MANDU

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *