Marian Mina, finul lui Badalau a bagat contracte de peste 6.000.000 de euro pentru nasul lui Badalau jr.

Marian Mina, finul lui Badalau a bagat contracte de peste 6.000.000 de euro pentru nasul lui Badalau jr.

Ca urmare a trocului politic, actualul presedinte al Consiliului Judetean Giurgiu, Marian Mina, finul baronul PSD Niculae Badalau, a fost director regional al Directiei Regionale de Drumuri si Poduri (DRDP) Bucuresti intre septembrie 2012 si iunie 2016.

In aceasta perioada, el s-a remarcat prin atribuirea unor contracte de intretinere a drumurilor pe timp de vara si de iarna catre anumite firme din judetul Giurgiu, in special catre Gecor SRL Calugareni, societate controlata in trecut de catre fostul senator PSD Catalin Voicu si pastorita acum de catre Gheorghe Cusa, nasul fiului baronului Badalau si totodata prieten la catarama cu Marian Mina. In perioada cat finul lui Badalau a fost la butoanele DRDP Bucuresti, firma lui Cusa a beneficiat de o multime de contracte pentru diverse lucrari la drumurile din cele opt judete care apartin de DRDP Bucuresti.

27 de contracte în trei ani atribuite de finul lui Bădălău către cumătrul de la Gecor

Potrivit informatiilor furnizate in scris catre ZIUAnews (vezi documentul in facsimil) de catre Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) condusa de catre Stefan Ionita, firma Gecor Calugareni a beneficiat, in perioada 2014-2016, adica cat timp Marian Mina a condus DRDP Bucuresti, de 27 de contracte in valoare totala de circa 6.370.000 de euro.

Practic, Gecor Calugareani a incheiat intre 2014 si 2016 cu DRDP Bucuresti sase acorduri cadru, dintre care doua pentru lucrari de intretinere pe timp de iarna, doua pentru lucrari de intretinere pe timp de iarna si doua pentru intretinere periodica. Din cele 27 de contracte atribuite de DRDP Bucuresti, un numar de 8 au fost incredintate catre SC Gecor SRL Calugareani iar valoarea lucrarilor decontate s-a ridicat la circa 2.800.000 de euro. Un numar de 6 contracte, in valoare totala de aproximativ 1.110.000 de euro, au fost atribuite catre SC Gecor Prod Construct SRL.

Dar cele mai multe, adica 13 contracte, au fost incredintate prin asocierea Gecor cu alte firme. Astfel, 11 contracte de lucrari, in valoare de circa 2.000.000 de euro, au fost atribuite de DRDP Bucuresti catre „Asocierea SC GECOR SRL – CCCF DRUMURI şi PODURI TIMIŞOARA SRL cu susţinător SC CONSTRUCŢII FEROVIARE IASI SRL”. Alte doua contracte au fost incredintate catre Asocierea SC GECOR SRL – SC REBELIS CONSTRUCTII SRL. Practic, finul lui Badalau, Marian Mina, a incredintat cat timp a fost director regional la DRDP Bucuresti, contracte de lucrari de peste 6.000.000 de euro tocmai firmei controlate de nasul lui Badalau junior.

Marea familie giurgiuveană

Cotidianul „Adevarul” a relatat anul trecut despre legăturile de cumetrie care domină judeţul Giurgiu, iar printre membrii marii familii giurgiuvene se numără actualul preşedinte al Consiliului Judetean Giurgiu, Marian Mina, naşul său, senatorul PSD Niculae Bădălău, dar şi Georghe Cusă, patronul firmei Gecor, abonată la contracte cu statul. Pe 23 iulie, aceştia au fost surprinşi de paparazzi la mare. În imagini apar Marian Mina, soţia sa Mihaela, Gabriel Bădălău, fiul senatorului PSD, cu soţia, precum şi naşii celor din urmă, George şi Paula Cusă.

Cele trei cupluri au fost fotografiate pe iahtul patronului Gecor. Nu e prima oară când “cumetrii” sunt surprinşi la distracţie în aceeaşi formulă. Ulterior, la inceputul lunii august 2016, senatorul Nicolae Bădălău şi soţia sa Rodica au fost surprinşi într-un club de fiţe din Mamai, tinandu-le companie liderul CJ Giurgiu, Marian Mina, juniorul Gabriel Bădălan, George Cusă şi fratele său Cornel, cu toţi însoţiţi de neveste. ZIUAnews a prezentat in exclusivitate mai multe fotografii (vezi foto) cu Marian Mina, cunoscut in Giurgiu sub numele de „Scheletul”, dansand pe mesele dintr-un club de fite din Mamaia alături de George Cusă şi de naşul mic, Gabi Bădălău.

Inainte de a ajunge presedinte al CJ Giurgiu, Marian Mina, a fost director regional al DRDP Bucurest, iar pana sa intre in politica a fost profesor de spor, specializarea fotbal. Dar, dupa ce a intrat in politica, Marian Mina a ajuns incasator la Agenţia de Control şi Încasare (ACI) Giurgiu din cadrul CNADNR. Practic, Marian Mina tăia bonuri pentru trecerea podului de peste Dunăre de la Giurgiu. Ulterior, in anul 2009, el a fost numit şeful AC, iar pe timpul mandatului său, în anul 2009, toţi cei opt casieri de la podul de peste Dunăre ar fi fost arestaţi pentru luare de mită. În 2013, în guvernarea USL, Marian Mina a fost propulsat în funcţia de director al DRDP Bucureşti, deşi singura sa tangenţă cu drumurile a fost experienţa de încasator la Podul Prieteniei. 

Ion Teleanu

Sursa ZIUAnews.ro

Și cu toate aceste dezvăluiri apărute în presa centrală, peste Giurgiu domnește liniștea.  Nu se simte deocamdată nici o adiere de vânt prevestitoare de furtună.  Mega bunăstarea câtorva giurgiuveni continuă  deoarece frontul atmosferic permite acest lucru. Pentru majoritatea giurgiuvenilor însă, bate Austrul cunoscut popular drept traistă goală . Sau poate , cine știe, este liniștea dinaintea furtunii. Acest lucru doar institutul de meteorologie DNA îl poate ști.

I.C.MANDU

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *