Marian Maroiu a furat … startul in alegeri

Marian Maroiu a furat … startul in alegeri

Mai mulţi cetăţeni ai urbei noastre, simpatizanţi sau membrii PNL, ne-au întrebat în ce for s-a stabilit deja cine va fi candidatul PNL pentru primăria Giurgiu.  Foarte mulţi dintre ei şi-au arătat indignarea  faţă de preşedintele organizaţiei municipale a PNL Giurgiu,  Marian Măroiu,  care încă de anul trecut a început o campanie electorală din uşă în uşă recomandându-se drept candidatul unic al PNL  în alegerile locale ce vor avea loc în anul 2020 pentru funcţia de primar al oraşului. Oamenii spun că din punctul lor de vedere Marian Măroiu a furat startul alegerilor.  

Plecând de la întrebările adresate publicaţiei de către concitadinii noştri, în cadrul conferinţei de săptămâna trecută a PNL-ului local l-am întrebat pe preşedintele organizaţiei judeţene Marin Anton dacă a fost desemnat cumva candidatul PNL pentru primăria municipiului Giurgiu. Marin Anton a răspuns fără să stea prea mult pe gânduri: Marian Măroiu. Următoarea întrebare, firească din punctul meu de vedere,  a fost legată de ce se întâmplă în condiţiile în care un alt membru PNL intenţionează să candideze pentru aceeaşi poziţie. Răspunsul a fost unul cel puţin contradictoriu cu primul,  în sensul că a declarat că dacă există o astfel de situaţie se va face un sondaj de opinie şi cel care  va fi situat pe prima poziţie în sondaj va fi candidatul PNL.

În condiţiile în care apar şi alţi contracandidaţi din interiorul PNL pentru funcţia de primar, aceştia,  prin comparaţie cu Măroiu vor fi total dezavantajaţi.  În primul rând pentru că Măroiu şi-a început campania electorală încă de anul trecut recomandându-se drept unicul,  şi doi, pentru că se foloseşte  de logistica şi oamenii partidului din poziţia pe care o ocupă, aceea de preşedinte al organizaţiei municipale. Dacă acest mod de lucru practicat de unul dintre liderii partidului are vreo legătură cu doctrina liberală însemnă că Brătienii se răsucesc în mormânt.  

Ce credibilitate va mai avea PNL-ul în faţa giurgiuvenilor când,  într-o situaţie ipotetică, unul sau mai mulţi membrii PNL vor proceda în acelaşi mod cu domnul Măroiu şi vor începe să bată la uşile giurgiuvenilor şi să le spună că de fapt ei sunt cadidaţii PNL-ului pentru fotoliul de primar.  Conform teoriei probabilităţilor credibilitatea pentru PNL va fi egală cu zero.  Rezultatul în alegeri va fi un fiasco, iar target-ul de 20%  ca şi rezultat în alegeri,  preconizat de Marin Anton  va rămâne doar o glumă bună.

I.C.MANDU

 

 

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *