MAE: ALERTA de calatorie dupa incidentele de securitate in Munchen

MAE: ALERTA de calatorie dupa incidentele de securitate in Munchen

Autorităţile locale din Munchen au suspendat circulaţia metroului şi a mijloacelor de transport în comun de suprafaţă şi recomandă evitarea circulaţiei pe străzi, precum şi pe autostrăzile adiacente, după atacul armat din Centrul Comercial Olympia, anunţă Ministerul român al Afacerilor Externe într-o alertă de călătorie.

MAE precizează că este în contact permanent cu autorităţile germane în vederea informării, în timp real, cu privire la evoluţia situaţiei. Românii aflaţi în regiunea bavareză a Germaniei sau care se deplasează în această direcţie sunt sfătuiţi să rămână ‘extrem de precauţi şi vigilenţi’ şi să evite ieşirea din spaţiile de cazare sau domiciliu.

Totodată, MAE recomandă consultarea site-ului instituţiei şi reaminteşte că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia ‘Călătoreşte în siguranţă’ cu informaţii şi sfaturi de călătorie. Preşedintele german Joachim Gauck s-a declarat ‘îngrozit’ de ‘atacul criminal’ de la Munchen, din sudul ţării, care s-a soldat cu cel puţin nouă morţi şi mai mulţi răniţi grav vineri seară, potrivit unui ultim bilanţ, relatează AFP.

Poliţia a precizat că verifică în prezent dacă unul dintre cei nouă morţi este atacatorul despre care au existat informaţii că s-ar fi sinucis la locul atacului. De asemenea, poliţia informează că există încă sesizări individuale că încă se trag focuri de armă şi că fiecare dintre ele este verificată.

Sursa dcnews.ro

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *