La mulți ani, Petre Crăciun! Povestea continuă …

La mulți ani, Petre Crăciun! Povestea continuă …

Pe 29 august, acum un timp, în Giurgiu s-a născut cel ce avea să devină unul dintre scriitorii emblematici pentru literatura română, pentru cultura și educația continuă, progresul și performanța în toate domeniile cunoașterii.

Copiii sunt fascinați de poveștile pe care Petre Crăciun le modelează cu imaginație și patos, ca pe mici bijuterii ce decorează măiastru coroana copilăriei, iar biblioteca e locul unde cei mici pot fi regi, împărați, prinți și prințese, eroi curajoși și dornici să descopere noi aventuri, sub bagheta magică a cuvântului scris. Pe lângă acest univers al copilăriei clădit cu minuțiozitate, Petre Crăciun este autorul unor romane complexe, antologii și cărți de colecție, un reputat jurnalist și realizator de filme documentare. De asemenea, este membru al Uniunii Scriitorilor din România și Președinte al Filialei București Literatură pentru Copii și Tineret din cadrul USR, director al portalului Literatură Copii și al site-ului Identitate Românească.

În această zi deosebită, Biblioteca Județeană „I.A. Bassarabescu” Giurgiu îi urează lui Petre Crăciun, om minunat, prieten drag și scriitor iubit, „La mulți ani!”.

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *