Klement Ilie ii invita pe cei care simt si traiesc romaneste la un mega spectacol de muzica populara

Klement Ilie ii invita pe cei care simt si traiesc romaneste la un mega spectacol de muzica populara

Un popor care nu-și respectă cultura și tradițiile populare este un popor fără identitate. Cea mai de preț comoară a noastră, a românilor este tradiția populară. Acest tezaur nesecat care trebuie permanent  explorat ne dă posibilitatea să fim noi înșine, un popor de sine stătător care de veacuri a suportat cu stoicism atât capriciile vremii, cât și pe cele  ale vremurilor. Noi, românii am suportat toate aceste vitregii ale sorții  pentru că suntem români și pentru că nu credem că există în lume vreun alt meleag la fel de frumos  precum acest colț de rai numit România.

 Klement Ilie este unul dintre cei ai căror menire lăsată de Dumnezeu pe pământ este aceea de a nu ne lăsa să uităm cine suntem. Lili Klement  suferă de o maladie incurabilă numită dragoste pentru folclorul autentic românesc. Este cel care prin toate acțiunile sale, nu puține ca număr și de o valoare culturală tradițională inestimabilă, ne ajută să ne amintim de alți transmițători de act cultural artistic tradițional care nu trebuie să dispară din memoria colectivă a poporului nostru.

Tocmai de aceea Klement Ilie vă învită la un grandios spectacol omagial dedicat lui Aurelian Preda, cel care acum face parte din ansamblul Raiului, care cântă ca să-i încânte pe îngeri. Spectacolul se va desfășura sub titlul sugestiv de altfel „ALĂTURI DE ÎNGERI” . La acest superb spectacol vor participa nume cu rezonanță națională și internațională, adevărați maeștrii ai genului interpretativ popular, care nu mai au nevoie de nici o prezentare, cum ar fi : Ana Maria Preda, Nicușor Iordan, Cristina Turcu Preda, Constantin Măgureanu, Rodica Mitran, Daniela Cernea Leon, Ruxandra Pitulice, Virginica Neagu, Gheorghe Rizea și naiul său fermecat, Angelica Mirea, Grigore Gherman și nu în ultimul rând, Alin Trocan.  

14894607_1263503763670142_184069097_o

Acest spectacol nu ar fi fost posibil fără concursul nemijlocit al Centrului Cultural „ Ion Vinea „ , Asociației „ Implică-te pentru viitor”  și a Ansamblului Folcloric „ Muntenia ” Giurgiu. Realizator nimeni altul decât prietenul celor care simt și trăiesc românește, Klement Ilie, care în data de joi, 10 noiembrie începând cu orele 18:00  vă invită pe dumneavoastră, toți cei care vă considerați prietenii lui,  în sala Ateneului „ N. Bălănescu ” unde promite că veți participa la un spectacol  unic, ca de altfel toate spectacolele al căror realizator a fost.

I.C.MANDU

 

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *