ISU, avertizare pentru cetățeni. Cod portocaliu de vânt

ISU, avertizare pentru cetățeni. Cod portocaliu de vânt

Inspectoratul pentru Situații de Urgență avertizează asupra faptului că va fi Cod Portocaliu de vânt.  Administrația Națională de Meteorologie a emis alertele în această dimineață. Conform anunțului, acestea sunt valabile până la ora 18:00.

Potrivit ANM în intervalul menționat se vor semnala intensificări ale vântului și furtuni. Până la această oră,cetăţenilor le este recomandat să nu se adăpostească lângă copaci sau clădiri care ar putea fi ușor dislocate. De asemenea, cetățenii sunt îndemnați să țină ferestrele închise.

Alertă de vreme severă

Vă recomandăm să respectați următoarele măsuri preventive:

  • evitați adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, construcţiilor cu elemente de arhitectură ce pot fi uşor dislocate, precum şi a imobilelor aflate în construcţie;
  • sistați activităţile desfăşurate în teren deschis sau la înălţime;
  •  închideți ferestrele locuinţelor şi altor categorii de construcţii;
  • nu atingeți stâlpii sau conductoarele de electricitate căzute la pământ.

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro.

Cod Galben și Cod Portocaliu în toată țara

Specialiștii ANM au emis Cod Portocaliu și Cod Galben de vânt în aproape toată țara. Conform anunțului meteorologilor, în anumite județe ar putea fi semnalate furtuni puternice.

În majoritatea regiunilor, vântul va sufla cu putere, unde viteza vântului poate trece de 80 de km pe oră.

Vizate sunt județele Satu Mare, Sălaj, Maramureș, Cluj, Alba, Bistrița-Năsăud, Suceava, Neamț și Botoșani. De asemenea, în a doua parte a zilei, intensificări ale vântului se vor înregistra în Teleorman, Giurgiu, Ilfov și municipiul București, Călărași, Ialomița, Prahova, Buzău, Brăila, zona continentală a județelor Constanța și Tulcea.

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *