Miercuri, 20 iunie, în comuna Prundu, judeţul Giurgiu a avut loc şedinţa PNL a Biroului Politic Judeţean al filialei teritoriale Giurgiu, ocazie cu care s-a hotărât în unanimitate de voturi revocarea din funcţia de secretar general adjunct a lui Ionel Dinu.

La o primă vedere pare un lucru banal, o decizie luată de un for statutar al partidului. Numai că din informaţiile noastre pe surse se pare că la acea minunată şedinţă care de fapt a avut drept scop  sărbătorirea zilei de naştere a preşedintelui organizaţiei locale, chiar şi printre paharele de vin  oferite cu generozitate de gazdă, nu s-a luat niciun moment în discuţie revocarea din funcţie a lui Ionel Dinu. Cu toate acestea … Ionel Dinu a fost revocat.

Ce este foarte grav este faptul că în PNL Giurgiu faptele reprobabile sunt judecate cu măsuri de valoare diferite. Aduceţi-vă aminte că în urmă cu câteva luni vă prezentam un scandal ce a avut loc în PNL Giurgiu, în care protagoniştii au fost Ionel Dinu, Marian Măroiu şi George Ţigănilă, scandal în care Ionel Dinu a fost victima celorlalţi doi, fiind înjurat, scuipat şi agresat fizic, fapte petrecute la câţiva metri de liderul partidului Marin Anton. Atunci nu s-a luat nici o măsură coercitivă împotriva lui Marian Măroiu sau a lui George Ţigănilă.

Între timp a mai avut loc un scandal în care părţile beligerante au fost Marian Măroiu şi Florian Velicu. Marian Măroiu nu s-a ales nici cel puţin cu un avertisment, în schimb lui Florian Velicu i s-a interzis să mai participe la şedinţele biroului politic.   

Şi ultimul scandal, deocamdată, în PNL Giurgiu a fost cel dintre acelaşi Marian Măroiu şi Ionel Dinu. Scandalul a pornit după ce Dinu l-a acuzat pe Măroiu că face jocurile PSD-ului din poziţia lui de preşedinte al organizaţiei municipale şi a influenţei pe care o are asupra consilierilor locali. În contrapartidă Măroiu l-a acuzat pe Dinu că de fapt el este cel care face jocurile lui Toma Petcu, liderul ALDE spunând printre altele că acest lucru este evident atâta timp cât naşul de cununie al fetei lui Dinu urmează să fie Toma Petcu.

Ca şi concluzie, Marian Măroiu este implicat în toate cele trei scandaluri, dar preşedintele organzaţiei judeţene Marin Anton în nici unul din aceste scandaluri care afectează în mod foarte grav imaginea partidului nu catadiseşte să-l sancţioneze în vreun fel pe Marian Măroiu. Se spune că liderul unui partid trebuie să fie echidistant, să nu ţină cont de relaţia de amiciţie sau alte interese cu unul sau altul dintre beligeranţi atunci când este nevoit să ia o decizie de coerciţie împotriva membrilor de partid. Din păcate echidistanţa de care trebuie să dea dovadă Marin Anton în cazul lui Marian Măroiu este ca şi inexistentă. Spre ce se îndreaptă PNL-ul din Giurgiu ? Ce sorţi de izbândă vor avea în perspectiva viitoarelor alegeri, când giurgiuveni văd în PNL doar un generator de scandalului de tip can-can ? Sunt foarte multe întrebări şi prea puţine răspunsuri …

Un lucru este clar: Singurii care au de câştigat urmare a scandalurilor, a indeciziilor, a decizilor luate fără să se ţină cont de consecinţele ce pot surveni din cauza unor decizii pripite, a lipsei de soluţii pe care trebuie să le prezinte atunci când critică partidele aflate la guvernare, toate acestea nu fac altceva decât să aducă beneficii partidelor cu care PNL-ul este  în opoziţie.

I.C.MANDU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *