INFORMARE METEO DE VREME REA. Meteorologii avertizeaza ca urmeaza temperaturi de pana la -10 grade Celsius in urmatoarele trei zile

INFORMARE METEO DE VREME REA. Meteorologii avertizeaza ca urmeaza temperaturi de pana la -10 grade Celsius in urmatoarele trei zile

Meteorologii au anunțat că în următoarele trei zile vremea se va răci foarte tare și se va ajunge chiar și la temperaturi de minus 10 grade Celsius în anumite zone ale țării.

Temperaturile extreme, mult sub normalul acestei perioade, se datorează unui val de aer rece siberian, care a acoperit deja jumătate de ţară şi a adus ploi şi ninsori alimentate de un ciclon care s-a format în zona Mării Negre. La prânz, temperatura s-a apropiat de pragul îngheţului, în multe zone din ţară. Din cauza vântului, la Vârful Omu, temperatura resimţită a fost de minus 18 grade. În cursul zilei de joi, în Munții Bucegi a nins ca în mijlocul iernii, iar stratul de zăpadă este deja de câţiva centimetri şi se anunţă a creşte în zilele următoare. Iarna timpurie şi-a făcut simţită prezenţa şi la altitudini mai mici, tot la munte. Pe Valea Prahovei, în zona staţiunilor, a nins slab, însă zăpada nu s-a aşternut deocamdată.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, joi, o informare de răcire a vremii, valabilă în majoritatea regiunilor, începând din dimineaţa zilei de vineri şi până duminică la prânz. Potrivit meteorologilor, în intervalul 16 noiembrie, ora 5:00 – 18 noiembrie, ora 12:00, vremea va deveni rece în toată ţara, chiar deosebit de rece în estul şi sud-estul teritoriului, unde şi vântul va avea unele intensificări.

 Valorile termice vor fi negative în cursul nopţilor şi al dimineţilor în majoritatea regiunilor. 

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *