Toate județele din țară sunt cunoscute sub anumite auspicii. Unele au obiective turistice recunoscute internațional, altele au cunoscut o dezvoltare economică aproape de nivelul europen, numai  Giurgiu este cunoscut drept cel mai sărac județ din țară unde corupția este la ea acasă, iar ipocrizia soră bună cu prostia își arată colții în mai toate instituțiile administrative, unde legea a devenit ceva facultativ și poate fi interpretată după bunul plac al unora, după interesul de grup sau particular al vreunui lider ocazional.

Iată cum de această dată orașul Giurgiu poate intra în cartea recordurilor datorită unui fapt fără precedent din cunoștințele mele, unde toate hotărârile Consiliului Local sunt lovite de nulitate începând cu data de 16.10.2014, când domnul consilier local Florian Velicu a depus și înregistrat la primăria Giurgiu certificatul de grefă emis de către Instanța de Contencios Administrativ a Tribunalului Giurgiu, care a emis hotărârea cu privire la suspendarea aplicabilității  HCLM 221/24.07.2014, care în cuprinsul său avea două articole.

1 – încetarea mandatului de consilier a domnului Florian Velicu

2 – vacantarea postului de consilier.

În condițiile date Consiliul Local ar fi trebuit să-l demită pe domnul Dumitru Gărgărea din poziția de consilier și să-l repună în drepturi pe domnul Florian Velicu care și-a obținut mandatul de consilier în urma alegerilor locale din 2012.

Secretarul primăriei, domnul Petre Roșu tratează în mod superficial certificatul de grefă și vine cu o soluție de compromis, dar fără suport legal, în care propune ca la ședința Consiliului Local să poată participa atât Gărgărea Dumitru, cât și Florian Velicu, dar… fără drept de vot. Înclin să cred că la ședința respectivă nu a participat secretarul Roșu, o fi fost sosia dumnealui, altfel refuz să cred că un garant al respectării legalității din cadrul Consiliului Local poate emite o asemenea aberație care contravine nu numai legii, dar și oricăror norme  de bun simț. Este inadmisibil să pui un om  într-o situație mai mult decât ridicolă și aici mă refer la domnul Gărgărea, care datorită afirmațiilor făcute de secretar l-a determinat să creadă că poziția lui în cadrul Consiliului Local este legală. Ambiguitatea astfel creată a dus la realizarea unui fapt fără precedent, unde în loc de 20 de consilieri locali, atât cât prevede legea, la Giurgiu datorită acestei “minunate” decizii, hotărârile Consiliului Local au fost votate de 20+1 (21) consilieri, din care unul, respectiv Gărgărea era doar un fel de supleant fără drept de vot, dar care totuși vota așa cum dorea o persoană care se afla așezată  în celălalt capăt al mesei. 

Văzând că această situație nelegală trenează și nu se dorește a fi rezolvată, domnul Velicu s-a văzut nevoit să facă acțiune de intervenție în dosarul deschis de Instituția Prefectului, dosar cu privire la anularea HCLM 402/20.11.2014 care reglementa situația și îl excludea pe Gărgărea din postura de consilier local.

În data de 15.07.2015  Instanța de Contencios Administrativ a Tribunalului Giurgiu Hotărăște : “ Admite cererea de intervenție a domnului Velicu Florian, respinge acțiunea Instituției Prefectului, respinge acțiunea de intervenție a domnului Gărgărea Dumitru, soluție definitivă.”

Stând strâmb și judecând drept, cum îi place primarului nostru să spună, eu cred că este groasă și e groasă rău de tot, de o să le iasă ochii din cap cât cepele celor care și-au permis să se joace sau să interpreteze legea după bunul plac. Pe de o parte pentru că toate hotărârile Consiliului Local  adoptate cu acestă majoritate absurdă, 20+1 sunt lovite de nulitate, iar pe de altă parte, toți cei care se fac vinovați de umilirea, batjocorirea acestui om plin de demnitate, vor fi acționați în instanță și probabil vor trebui să plătească daune morale, a căror valoare materială va fi substanțială.

 Singurul din cei vinovați care va trebui să plătească și care-mi stârnește așa, un sentiment de milă, este domnul Barbu care va trebui să plătească aceste daune din salariul modest de primar. Spun acest lucru deoarece domnia sa a afirmat în nenumărate rânduri că este cinstit.  Cât de răutăcioși pot fi unii giurgiuveni care spun că nu-i așa…

Despre toate aceste lucruri și mult mai multe detalii și amănunte puteți afla urmărind emisiunea AUDIENȚA difuzată de postul local de televiziune Giurgiu TV începând cu ora 21:00 în data de 20 iulie, emisiune moderată de colega mea Florina Drăgulin, care îl va avea ca invitat pe domnul consilier local Florian Velicu.

I.C.MANDU

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *