In Consiliul Judetean Giurgiu exista pozitie, dar … nu opozitie

In Consiliul Judetean Giurgiu exista pozitie, dar … nu opozitie

Vineri, 15 iulie a avut loc ședința ordinară a Consiliului Județean ( CJ ) Giurgiu prezidată de noul președinte Marian Mina. La cele 17 proiecte de hotărâre după ordine de zi consilierul județean ALDE Vasile Mustățea și consilierul județean PNL Mihnea Boerescu au venit cu o serie de amendamente. Nu doresc să comentez legalitatea sau oportunitatea amendamentelor propuse, cert este faptul că indiferent de cât de oportune sau de legale erau amendamentele, nu au avut nici cea mai mică șansă ca ele să fie aprobate, datorită majorității covârșitoare a consilierilor PSD.

La fiecare amendament prezentat, președintele în exercițiu al CJ propunea ca amendamentul să fie supus la vot în plenul consiliului.  Ar fi fost culmea ca vreun amendament să treacă. Așa că, existând dar nefuncționând opoziția din cadrul CJ ne așteptăm ca județul Giurgiu să suporte o transformare totală la sfârșit de mandat.  În sensul că județul va deveni un  adevărat șantier și că în cel mult doi ani de zile  să fie finalizate toate lucrările de anvergură despre care PSD-ul cu ceva timp înaintea alegerilor locale vorbea că sunt de strictă necesitate. Numai că, spuneau reprezentanții PSD-ului, datorită slabelor performanțe manageriale prestate de fostul președinte al CJ Vasile Mustățea, în județul Giurgiu nu s-a făcut nimic,  județul arătând mai rău decât în anul 2012 când Mustățea a preluat președenția CJ – ului. Suntem convinși că în acest mandat  investitorii pe care-i așteptăm de 26 de ani, datorită oportunităților create de PSD, vor da năvală în județ, încât pentru ocuparea tuturor locurilor de muncă disponibile vom fi nevoiți să importăm forță de muncă din occident.   

Nu ne rămâne decât să-i urăm succes noului președinte al CJ și sper ca în eventualitatea în care, datorită unor motive independente de bunele sale intenții nu va reuși să performeze, nu va începe și domnia sa să se plângă de greaua moștenire lăsată de înaintașul său.

I.C.MANDU

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *