În atenţia autorităţilor !!! La Ghimpaţi se poate redeschide spitalul din localitate

În atenţia autorităţilor !!! La Ghimpaţi se poate redeschide spitalul din localitate

Veştile legate de răspândirea virusului COVID-19 pe teritoriul României nu sunt deloc liniştitore, ba dimpotrivă răspândirea coronavirusului devine alarmantă. În acest context există riscul major ca unităţile spitaliceşti să se confrunte cu o lipsă acută de spaţii. Pe raza teritorială a judeţului Giurgiu există două spitale funcţionale: unul în oraşul Giurgiu şi celălalt în localitatea Izvoru. Ceea ce se pare că au uitat autorităţile este faptul că în localitatea Ghimpaţi există un spital complet renovat printr-o donaţie făcută de Guvernul Statelor Unite ale Americii încă din anul 2013.

Din discuţia telefonică avută cu primarul localităţii Constantin Cărăpănceanu am aflat că spitalul ar putea dispune de circa 50-60 de locuri, este igienizat şi are toate utilităţile respectiv: apă curentă, canalizare, căldură şi energie electrică. Pentru a deveni functional spitalul trebuie dotat cu mobilier, aparatură de specialitate şi personal medical.

Sperăm ca autorităţile statului să ia măsuri urgente pentru redeschiderea spitalului, mai ales acum când este imperios necesar să avem cât mai multe unităţi spitaliceşti în războiul pornit împotriva coronavirusului.

I.C.MANDU

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *