Ghiciti cine intentioneaza sa transforme copiii asistati social in cersetori !!!

Ghiciti cine intentioneaza sa transforme copiii asistati social in cersetori !!!

Ultima ședință, de joi, 28 iulie a Consiliului Local Municipal Giurgiu  mi-a lăsat impresia că particip la un film comercial de slabă factură, așa cum se întâmplă când se încearcă realizarea unui film de lung metraj, după un scenariu prost și buget insuficient. Din acest motiv regizorul a fost nevoit să angajeze mai mulți actori de figurație, mai puțini actori veritabili, prin care se încerca să dea o oarecare greutate filmului, dar dacă așa cum spuneam, dacă scenariul este prost, iar regizorul nu are viziune, rezultă doar un film comercial de mâna a șaptea, cu pretenție de film de Oscar. 

Degeaba au încercat  Matei Mihai și Adrian Anghelescu, consilieri PNL să le explice colegilor din partea PSD și executivului că bugetul nu trebuie votat datorită cheltuielilor mult prea mari, bani aruncați pe documentații tehnico economice nejustificate. Degeaba consilierul local ALDE , Ionel Muscalu cu legea în mână încerca să-i explice domnului primar că este strigător la cer să lași circa 200 de copii care provin din familii nevoiașe să nu aibă mâncare și mult mai grav, să desființezi cantina de ajutor social, care pe timpul comuniștilor se numea cantina săracilor, doar pentru că angajați de la cantină au fost alături de contracandidatul tău!  Vine domnul primar acum și spune că va desființa această cantină pentru că nu dorește ca oamenii care beneficiază de acest drept consfințit prin legea 208  să  mai fie masă de manevră politică. Mă întreb și cu această ocazie îmi permit să-l întreb pe domnul primar Barbu de ce nu a spus că intenționează să desființeze cantina de ajutor social  în timpul campaniei electorale ce a vizat alegerile locale, poate altul ar fi fost rezultatul alegerilor acum.  Mai spunea Ionel Muscalu: „ Această  falsă  reorganizare este de fapt o desființare, singura cantină socială desființată  în  România! … Îi rog pe colegii consilieri  să nu-și lipească eticheta de antisociali!!!  Anti săraci …”

Cu toate acestea, conform scenariului prestabilit, cei 11 consilieri PSD, majoritari de altfel în consiliul local au votat toate proiectele de hotărâri propuse de executivul primăriei, în speță de domnul primar Nicolae Barbu. Singura concluzie care se poate trage după vizionarea acestui film tragi-comic, tragic prin ceea vor avea de suportat oamenii săraci, majoritari  în Giurgiu,  de a căror soartă prin asumare  doctrinară  răspunde PSD-ul, și comic datorită prestației consilierilor PSD al căror singur rol este să ridice mâna și să voteze pentru și nu împotrivă, mergând probabil pe principiul, noi votăm nu gândim, să zâmbească batjocoritor la adresa celorlalți consilieri tradus acest zâmbet pare a spune: „lătrați voi și spuneți ce vreți, că noi executăm tot ce ne trasează domnul primar care este și președintele organizației municipale, sâc! ” Ca și concluzie, de acum domnul primar timp de patru ani nu se mai poate plânge că nu are majoritate în consiliu, și  va pune în practică mărețele dumnealui proiecte de transformare a Giurgiului  într-o metropolă europeană. Sau poate nu. Deoarece domnul primar a declarat că nu intenționează să mai candideze pentru un nou mandat. Așa că … protecție socială, social democrație vorbe, vorbe, vorbe …

I.C.MANDU   

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *