Gheorghe Stefan a declarat ca data de 13 aprilie i-a fost fatala senatorului Lucian Iliescu

Gheorghe Stefan a declarat ca data de 13 aprilie i-a fost fatala senatorului Lucian Iliescu

Încă din preambulul conferinței de presă de săptămâna trecută a PNL filiala Giurgiu, președintele partidului domnul Gheorghe Ștefan și-a exprimat nemulțumirea față de participarea primarilor din comunele județului la numirea noului președinte al consiliului județean, considerând că prezența acestora nu se justifica din dorința de a-și arăta disponibilitatea pentru o cât mai bună dezvoltare a județului, dumnealor veniseră să-și admire copiii, soțiile, verii sau cumnații, care conjunctural ocupă poziții politice. Din acest considerent, domnul Ștefan și-a  exprimat dezacordul față de nepotism, castă și avantaje politice practicate de PSD. După care a continuat făcând următoarele remarci față de formațiunea politică ALDE Giurgiu spunând:

„Îmi este greu să cred că ALDE va mai putea să susțină vreo doctrină de dreapta atâta timp cât ei au devenit atașul PSD . Probabil că ALDE Giurgiu, la alegerile pe care le vom avea peste trei luni de zile va opta să meargă împreună cu PSD-ul, pentru că altfel vă asigur că ALDE nu va trece pragul electoral de 5%. Spun asta pentru că nu vor mai avea un mesaj politic…”

Domnul Gheorghe Ștefan a vorbit și despre dificultățile, problematica și greutățile cu care se confruntă de o bună perioadă de timp PNL-ul local.

„În ceea ce privește activitatea politică a filialei noastre, luni vom avea Biroul Politic Național și comisia de unificare, zi în care și la Giurgiu se va numi un președinte unic. Cu siguranță mă veți întreba dacă am să fiu eu acela. Probabil că da, având în vedere dificultățile și problematica și chiar greutățile prin care trecem … La nivel central, ca să spun așa, cu ghilimelele de rigoare, nu există doritori care să vrea să vină și să preia filiala PNL Giurgiu. În ceea ce mă privește nu mă sperii. Mă onorează o asemenea funcție. Chiar dacă sunt sau voi rămâne singur împotriva tuturor, voi încerca să-mi fac o echipă de oameni onești, corecți și în care să nu se găsească  nici una din situațiile menționate mai devreme de nepotism, de castă și de avantaje politice.  De săptămâna viitoare din două birouri politice județene, pentru că o să fie un singur președinte, o să facem un singur Birou Politic Județean. Vom umbla și la componența Biroului Politic Județean, unde încercăm să punem oameni care să fie reprezentativi și care s-au implicat în campania electorală… Le recomand atât consilierilor locali cât și celor județeni să aprobe orice proiect care este în beneficiul cetățeanului, chiar dacă proiectul este inițiat de opozanții noștri politici . Rolul consilierilor este să fie un factor de progres și nu unul de regres.”

La capitolul diverse, domnul Ștefan a făcut unele precizări personale legate de plecare domnului senator Lucian Iliescu din PNL, ocazie cu care a spus:

„ … Despre ceea ce am să vorbesc acum la capitolul diverse, situația este un pic delicată  pentru că sunt nevoit să apăr onoarea și prestigiul filialei PNL Giurgiu, pentru că nu doresc să fim acuzați de dumneavoastră sau de cititori că nu știm ce facem . Am văzut în presa națională, dar și la dumneavoastră și poate că acesta a fost principalul motiv al conferinței de presă, plecarea domnului senator Lucian Iliescu la PSD. Pentru mine această situație poate fi comparată, cum spun englezii, cu un coșmar sau vis urât de noapte. Nu pot să cred. Repet nu pot să cred că un om cu prestanța pe care a clamat-o, sau cu autoritatea pe care a clamat-o, pe care nu știu dacă a avut-o sau nu a avut-o, nu știu. Eu pe domnia sa l-am văzut și cunoscut cu foarte puțin timp înainte de a veni la noi. Dar la vârsta și poziția domniei sale de demnitar, să vii să spui că pleci de la UNPR la PSD …. Personal nu mă deranjează această plecare, dar după cum știți nu accept minciuna, drept pentru care am să vă prezint adeziunea domnului senator Iliescu la PNL, filiala Giurgiu. Poate ca o ironie a sorții  este semnată în data de 13 aprilie, la 13 zile de la data păcălelilor. Nu știu dacă s-a păcălit domnia sa, sau ne-am păcălit noi. Dar data de 13 din punctul meu de vedere i-a fost fatală pentru viitorul politic pe care și-l mai dorește.”

În încheiere domnul Gheorghe Ștefan și-a exprimat regretul că domnul   deputat Nicolae Florian nu poate participa din partea PNL la  alegerile parlamentare din toamnă, motivația prezentată fiind criteriile de integritate. În condițiile date de la vârful partidului,  pe mulți nu-i vom mai revedea în Parlamentul României. Ce ți este și cu criteriile astea de integritate !!! Și când auzi pe la toate colțurile se vorbește de prezumția de nevinovăție. Dar asta e. Nu te poți pune cu integritatea…

I.C.MANDU

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *