Gecor, partid politic sau firma de constructii ? Aceasta-i intrebarea…

Gecor, partid politic sau firma de constructii ? Aceasta-i intrebarea…

Gecor-ul e în toate în cele ce sunt, în cele ce mâine vor … continua lucrările de construcţii obţinute cinstit prin licitaţii  în toate localităţile judeţului Giurgiu.

Până aici nimic extraordinar. Este o practică deja foarte bine cunoscută în toate judeţele patriei. Sunt firme agreate de către Consiliile Judeţene datorită lucrărilor foarte bine executate, datorită preţurilor mai mici decât ale celorlalţi contraofertanţi la licitaţii. Adică ceva de genul eu licitez pentru tine, tu licitezi pentru mine şi uite cum noi cu drag muncim, reuşind în felul acesta  să creem locuri de muncă, cei drept sezoniere, pentru oamenii muncii din ţară.  În tot acest timp conturile firmelor în băncile din afara graniţelor ţării cresc precum  preţurile de la o zi la alta, iar culmea ironiei este că la sfârşitul anului, când se trage linie, observăm că firmele respective îşi încheie exerciţiul bugetar cu venit zero. Asta e. Noi muncim, nu gândim!!!

 Legat de patronul firmei Gecor îmi reamintesc un episod hilar când în timpul unor alegeri se afla în sediul PSD din Giurgiu împreună cu senatorul Bădălău, iar afară, Ionel Dinu, pe atunci vicepreşedinte al PMP le transmitea foarte vocal „urări de bine”. Pe atunci nu prea înţelegeam motivul participării la o acţiune politică a unui prosper om de afaceri. Dar nu mi-a trebuit foarte mult timp să mă edific, mai ales după ce am început să urmăresc cui îi sunt atribuite lucrările de construcţii  prin intermediul onoratului nostru Consiliu Judeţean.

Cred că acesta este şi motivul pentru care nu mă mai miră informaţia pe care am primit-o pe surse zilele acestea. Pe scurt, iată despre ce este vorba.

Sursa noastră ne vorbeşte despre disperarea senatorului Bădălău de a reveni în centrul politicii judeţene, deoarece la nivel central a reuşit performanţa să devină invizibil, cu toate zbaterile dumnealui de a încerca să atragă atenţia, în sensul că unde vede o cameră de filmat hop şi el. Tot despre Bădălău, spune sursa noastră, a reuşit  să se contrazică în răstimp de doar câteva minute de la o declaraţie la alta. Într-o declaraţie spune că nu este de acord cu modul în care Dragnea conduce partidul, ca după o întâlnire cu Dragnea care a durat  câteva minute, la ieşire să spună despre Dragnea  că este un foarte bun preşedinte de partid. Atâta josnicie, mai spunea sursa noastră, nu i-a fost dat să întâlnească.  

În încheiere, sursa noastră, care este o persoană fără funcţii politice în PSD, ne-a dezvăluit faptul că patronul firmei Gecor îi face „lobby” în judeţ lui Bădălău la primari, în sensul că le spune primarilor că Bădălău se mai află încă în cărţi şi că dacă nu-l vor alege preşedintele partidului la nivel judeţean nu vor mai primi bani pentru proiectele lor.

Este lesne de înţeles, dacă lucrurile stau aşa cum ni le-a relatat sursa noastră, motivul care-l determină pe patronul firmei Gecor să se implice politic în susţinerea trup şi suflet a lui Bădălău. Motivul este unul  cât se poate de simplu. Problema lui nu este  legată de, vezi Doamne, grija faţă de proiectele primarilor. Problema lui este ce se întâmplă  dacă cumătrul Bădălău nu va mai fi şef peste Giurgiu. Va mai fi Gecor firma agreată de Consiliul Judeţean al cărui preşedinte este finul Marian Mina?  Va mai fi firma Gecor beneficiara lucrărilor ?

To be, or not to be – that is the question…

I.C.MANDU

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *