Firmele cunoscute ca beneficiare de contracte cu statul dispar … ca sa reapara pe numele unor prieteni

Firmele cunoscute ca beneficiare de contracte cu statul dispar … ca sa reapara pe numele unor prieteni

De la Ministerul Dezvoltării, prin PNDL au plecat către administrațiile publice județene, respectiv către consiliile județene sute de milioane de euro. Chiar dacă acești bani deocamdată sunt virtuali le permit primăriilor şi consiliilor județene să pună în practică procedurile de licitație pentru modernizarea sau repararea drumurilor judeţene care o dată la 4 ani sunt reabilitate și în fiecare an reparate,  de parcă am trăi la nesfârșit povestea meșterului Manole care ce clădește ziua se dărâmă noaptea.

În ultima perioadă în media au curs râuri de cerneală care fie ne-au vorbit, fie ne vorbesc în continuare de firmele agreate, abonate permanent la contractele cu statul, aici incluzând şi contractele cu primăriile şi consiliile judeţene  . Acest lucru i-a determinat pe abonaţi să-şi ia măsuri de prevedere simţindu-se oarecum vizaţi  de ochiul vigilent al DNA-ului. DNA  ce pare hotărât  să facă curăţenie în rândul celora care, chiar dacă sunt posesori de televiziuni la purtător sau au relaţii de cumetrie cu demnitari ai statului care le-au înlesnit până acum contracte babane, pentru DNA chiar nu contează şi mai mult ca sigur contractangii vor fi aduşi în faţa instanţelor de judecată  să răspundă pentru faptele lor.

Regii asfaltului ( nota. red. de proastă calitate am spune noi ) au realizat că acum cu DNA-ul  nu este de glumit şi chiar cu toată sfera de influenţă pe care încă o mai au  în rândul anumitor  oameni politici,   laţul justiţiei începe să se strângă în jurul încheieturilor mâinilor lor.

Ca să evite cătuşele, dar totuşi să beneficieze de contractele cu statul care le-au umflat conturile prin offshoruri  cu multe milioane de euro, „băieţii deştepţi” au gândit două strategii:

1- Fie o firmă de la Ploieşti  licitează la Suceava, câştigă licitaţia, dar lucrarea îi va fi dată în antrepriză unei firme din Suceava, agreată de primar sau de preşedintele consiliului judeţean, ca ulterior când va fi o licitaţie la Ploieşti licitează firma din Suceava, câştigă,  dar va da lucrarea în antrepriză firmei din Ploieşti abonată la contracte cu statul. Un fel de serviciu contra serviciu.

2- Sau se fac la foc automat două, trei firme pe numele unor prieteni care cumpără caietul de sarcini. Una dintre ele câştigă  licitaţia, dar lucrarea va fi dată în antrepriză regelui asfaltului, care de altfel  le-a şi făcut firmele prietenilor şi care deja  a negociat cu cel care se află la cârma jocului, respectiv primar sau preşedinte de consiliu judeţean.  

Personal încă nu ştiu dacă s-a pus sau nu în practică acest plan machiavelic, dar vă asigur că voi face toate demersurile jurnalistice ca să vă pot informa obiectiv dacă aceste practici oneroase se vor pune în practică.

I.C.MANDU

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *