Fereste-ma Doamne de prieteni, ca de dusmani ma feresc singur …

Fereste-ma Doamne de prieteni, ca de dusmani ma feresc singur …

Zilele trecute Marian Mina în calitatea sa de preşedinte interimar al Organizaţiei Judeţene a PSD Giurgiu iese în presa locală şi lansează un atac furibund, cu lovituri interzise sub centură pe doi dintre parlamentarii PSD, respectiv Alexandru Andrei şi Răzvan Cuc. Spunând că El, ditamai preşedintele interimar nu ştie dacă cei doi mai sunt sau nu membri PSD. A încercat chiar şi o motivare la cele afirmate, în sensul că cei doi nu s-au implicat în organizarea mitingului.

Adevărul este cu totul altul. TEAMA. Teama, acesta este motivul care l-a determinat pe Marian Mina să facă astfel de declaraţii neavenite,  împotriva intereselor de partid. Teama rezultată urmare a faptului că cei doi parlamentari, prin postările pe facebook, le-au mulţumit doar primarilor pentru felul în care au gestionat, organizat şi au contribuit la realizarea mitingului,  fără să le aducă osanale senatorului Bădălău şi finului acestuia, Marian Mina. Teama că Dragnea nu iar mai recunoaşte „meritele” l-a speriat atât de tare, în condiţiile în care situaţia lui politică într-un viitor nu prea îndepărtat este destul de cenuşie, încât a comis acea gafa impardonabilă prin care practic distruge imaginea de unitate în partid.  

De fapt frustrarea lui Marian Mina este cu mult mai veche. Cu siguranţă vă aduceţi aminte ce vorbeau oamenii prin târg în perioada în care prim ministru era Tudose. Atunci se spunea că senatorul Bădălău şi-l doreşte ministru transporturilor pe finul Marian Mina. În acea perioadă ministrul transporturilor de atunci, deputatul PSD de acum Răzvan Cuc a fost demis urmare a unui troc între Tudose şi Bădălău. Un grup de parlamentari PSD, printre care şi senatorul Bădălău, în frunte cu primul ministru Tudose au încercat o „lovitură de palat” prin care se dorea debarcarea lui Dragnea de la şefia PSD-ului. Plan eşuat. Urmarea firească a implicării  în respectiva lovitură de palat a fost demiterea senatorului Bădălău din funcţia de preşedinte executiv şi schimbarea din funcţia de prim ministru a lui Tudose. Visul lui Marian Mina de a deveni ministru tansporturilor  din păcate a rămas la stadiul de vis neîmplinit.

Atacul furibund  îndreptat împotriva lui Răzvan Cuc şi Alexandru Andrei este rezultatul frustrărilor acumulate de ceva timp de către Marian Mina. Una dintre frustrări este aceea că nu a ajuns ministru transporturilor şi ultima frustrare a fost aceea că nu i s-a acordat de către cei doi  importanţa pe care doar el crede că o merită în realizarea şi organizarea mitingului, în sensul că cei doi parlamentari au vorbit doar despre meritul de necontestat al primarilor.  

La atacul neprincipial pe care l-a făcut  Marian Mina cei doi parlamentari au prezentat  puncte de vedere într-o publicaţie locală. În respectiva publicaţie  îşi arată dezamăgirea faţă de declaraţia  lui Mina pe care o consideră nepotrivită. Vin şi fac precizarea că au ţinut în mod special să le mulţumească primarilor pentru meritul deosebit pe care l-au avut în timpul alegerilor parlamentare, datorită cărora organizaţia PSD Giurgiu a obţinut primul loc pe ţară, fapt ce a făcut ca ei şi alţi colegi de-ai lor să fie parlamentari, preşedinte de consiliu judeţean sau să ocupe alte demnităţi de prim rang. De asemenea au ţinut să le mulţumească primarilor pentru  meritul indiscutabil al realizării mitingului ce le aparţine în totalitate primarilor, despre care spuneau ei, că sunt nişte oameni deosebiţi. Printre altele au afirmat că acum, cu câteva zile înainte de moţiunea de cenzură pe care o vor depune parlamentarii PNL împotriva guvernului PSD, aşa ceva nu se face. Cu alte cuvinte, ce încerci domnule Mina să faci printr-un asemenea comportament, vrei să ne forţezi mâna să votăm împotriva convingerilor noastre? Pentru că în final ambii susţin că au fost şi sunt dedicaţi Partidului Social Democrat, indiferent de ceea ce bârfesc unii pe la colţuri şi cafenele.

Şi mai are Marian Mina o mare frustrare. Simte că a pierdut teren în ceea ce priveşte credibiliatea sa în faţa primarilor, în sensul că promite mult şi face puţin sau deloc. Interimatul domniei sale se apropie de sfârşit şi din păcate pentru el în PSD Giurgiu bate vântul schimbării, iar şansele domniei sale de a ajunge preşedintele ales al PSD Giurgiu s-au redus substanţial.

Şi când mă gândesc cât de prieteni erau prin 2012 aceşti tineri politicieni Marian, Alexandru şi Răzvan.  Numai că acum Răzvan şi Alexandru cred că ar trebui să ţină seama de vorba veche românească care spune: „Fereşte-mă Doamne de prieteni, că de duşmani mă feresc singur” .

I.C.MANDU

  

 

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *