Fără mitinguri electorale şi adunări în campania pentru alegerile locale

Fără mitinguri electorale şi adunări în campania pentru alegerile locale

Premierul Ludovic Orban a anunţat, joi, că va fi o campanie pentru alegerile locale în care nu vor fi organizate adunări publice şi mitinguri electorale în aşa fel încât să fie respectate măsurile de protecţie COVID-19.

“Am adoptat astăzi în Guvern un proiect de lege prin care propunem data alegerilor 27 septembrie (…). Este adevărat că nu se vor putea organiza adunări publice, mitinguri electorale, normal, dacă se face campanie din casă în casă, candidaţii vor trebui să poarte mască, pentru că în spaţii închise se poartă mască, se va apela la o campanie mai intensă pe media, pe online, că acum online este clar un mijloc de comunicare safe. Trebuie să se adapteze şi candidaţii şi alegătorii”, a declarat Ludovic Orban la postul Digi24, citat de Agerpres.

Când vor avea loc alegerile generale

Premierul a explicat că se va ţine cont de respectarea măsurilor de protecţie COVID-19 şi în organizarea secţiilor de vot.

“În organizarea secţiilor de vot, evident, trebuie să iei nişte măsuri legate de numărul maxim de persoane care să intre, se stă la coadă la anumită distanţă, trebuie dezinfectanţi, măşti de protecţie, toate regulile trebuie respectate”, a precizat şeful Executivului.

De asemenea, Ludovic Orban a mai spus că alegerile generale ar putea avea loc pe 6 decembrie.

“Alegerile generale, după opinia noastră, sorocul lor, termenul lor constituţional este pe data de 6 decembrie. E data pe care noi am propus-o, aştept şi punctele de vedere ale altor formaţiuni politice privitor la această dată”, a afirmat Orban, conform sursei citate.

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *