Fabian Tîrcă un primar care demonstrează că tinereţea nu este un obstacol atunci când vrei să fi un bun gospodar

Fabian Tîrcă un primar care demonstrează că tinereţea nu este un obstacol atunci când vrei să fi un bun gospodar

Nu ştiu câţi din locuitorii comunei Oinacu ştiu ce valoare are bugetul comunei lor şi sincer cred că nici nu-i interesează atâta timp cât primarul lor nu a spus doar vorbe-n vânt atunci când a venit şi le-a cerut votul de încredere prin care a fost investit  primar.

Fabian Tărcă este unul dintre cei mai tineri primari din judeţ, dar acest lucru nu l-a împiedicat să transforme promisiunile electorale în fapte. Încă de la preluarea mandatului  pentru continuarea cu succes a învăţământului online, dată fiind situaţia actuală urmare a pandemiei cu care ne confruntăm, iar învăţământul pentru el constituie o prioritate absolută considerând că un popor needucat nu poate evolua,  a achiziţionat 150 de tablete pentru copiii din clasele I- VIII,  14 tablete pentru cadrele didactice şi încă 15 calculatoare pentru cabinetul de informatică.

Tot ca o principală prioritate pentru edilul comunei Oinacu este şi cea legată de sănătatea oamenilor. În acest sens  aproape de finalizare este un proiect de modernizare şi dotare cu aparatură medicală a dispensarului local.    

Un proiect de anvergură conceput în colaborare cu comunele  Daia şi Gostinu pe fonduri europene este cel de aducţiune de gaze ceea ce va aduce un plus de confort gospodarilor de la ţară. Un alt aspect deloc de neglijat este că odată cu aducţiunea de gaze cresc şansele ca cele trei comune să devină zonă atractivă pentru potenţiali investitori.

O altă problemă soluţionată ce ţine atât de confortul oamenilor, dar şi de diminuarea cheltuielilor,  în comuna Oinacu cât şi satele arondate Comasca şi Braniştea au fost montate lămpi economice cu led pentru iluminat stradal pe timpul nopţii.  Această acţiune va continua în zilele următoare cu montarea a încă 200 de lămpi, iar pentru protecţia cetăţenilor în zonele cele mai circulate şi de interes vor fi montate 57 de camera de luat vederi.

Şi ca un bun gospodar primarul Fabian Tărcă zilele trecute a achiziţionat un tractor New-Holland, nou nouţ cum îi place primarului să spună, dotat cu o cisternă anti-incedii, o remorcă şi multe alte accesorii.

Despre alte proiecte şi realizări ale  primarului comunei Oinacu Fabian Tîrcă vom mai vorbi şi în alte ediţii alte publicaţiei noastre.

I.C.MANDU

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *