EXPLOZIV !!! UNPR-ul lasa PSD-ul cu ochii in soare …

EXPLOZIV !!! UNPR-ul lasa PSD-ul cu ochii in soare …

Situaţia în coaliţia PSD-UNPR-ALDE este tensionată în ultimele luni, însă demisia lui Gabriel Oprea din fruntea progresiştilor a aruncat în aer relaţia politică. Liderul deputaţilor UNPR Ion Răducanu din calitatea sa de vicepreședinte al partidului lansează acuzaţii grave la adresa PSD şi ALDE amenințând  că vor susţine alegerea primarilor în două tururi şi vor pune umărul la debarcarea lui Tăriceanu de la preşedenţia Senatului.

“De la înfiinţare şi până în prezent, UNPR a susţinut cu loialitate şi corectitudine toate alianţele, și-a respectat partenerii şi în linia trasată de lider – nu a trădat niciodată – nici valorile în care a crezut cu stăruinţă, nici pe cei alături de care a ales să meargă.“ Aliaţii ’’ însă, ne-au trădat! S-au jucat cu noi sau au jucat la ‘’cacealma’’! Așa a făcut și PDL și PNL și acum, PSD. Analizând perioada care a trecut de la semnarea protocolului de colaborare cu PSD, am ajuns la concluzia că relația dintre partidele noastre a devenit mai încordată, mai neprincipială, mai incorectă, mai falsă. (…) Am crezut în corectitudine, cinste și loialitate. Am descoperit manifestări de trădare și de perfidie politică”, spune deputatul Ion Răducanu, vicepreşedinte UNPR, într-un comunicat remis redacţiei stiripesurse.ro.

“Poziţia mea se suprapune peste a majorităţii partidului – dragoste cu sila nu se poate, iar afirmaţia domnului Dragnea (‘o să discutăm să vedem ce parlamentari ar vrea să plece de la UNPR şi să vină la PSD’) este grăitoare şi nu lasă loc de interpretări! Sofocle spunea că perfidia atrage perfidie! Aşadar, ne vom continua (singuri) drumul nostru canalizându-ne eforturile pentru sprijinirea şi susţinerea celor care cred în noi, celor care au nevoie sinceră de noi, celor care sunt recunoscători sprijinului pe care l-am acordat până acum.

Cu siguranță, în săptămâna ce urmează UNPR își va redefini “calea ”, își va reconsidera colaborarea preelectorală și postelectorală cu partidele politice angajate în alegerile locale. Fiind un partid mic, dar cu putere parlamentară semnificativă ne vom reconsidera poziția față de alegerea primarilor în două tururi, față de asigurarea majorității în Parlament la votarea principalelor proiecte legislative așteptate de români, de menținerea sau retragerea sprijinului politic pentru președintele Senatului, post deținut fără nicio legitimitate parlamentară, de ALDE.

Decizia va aparține forurilor statutare ale UNPR”, mai spune liderul UNPR.

Plecând de la declarația de presă a domnului deputat și vicepreședinte al UNPR-ului, domnul Ion Răducanu am dorit să aflăm și punctul de vedere al liderilor politici locali din Giurgiu care fac parte din alianță.

Deputatul Ioan Viorel Teodorescu, președintele organizației județene  UNPR Giurgiu:

Respect declarația de presă făcută de colegul meu și în mare măsură sunt întru totul de acord. Este foarte adevărat că în ultima perioadă UNPR-ul a fost privit de PSD ca un fel de frate vitreg, care nu are drepturi ci numai obligații, cu toate că datorită nouă guvernul Ponta s-a bucurat de susținere și legitimitate. Probabil în scurt timp va avea loc o dezbatere la nivel național în urma căreia se vor stabili cu exactitate prioritățile noastre. Un lucru însă nu se va schimba cu certitudine și anume, principiile partidului nostru care vizează în primul rând unitatea națională și progresul României.”

Deputatul UNPR Marin Anton:

Cred că separarea UNPR-ului de PSD trebuia să se producă de mai mult timp, lucru pe care de altfel l-am mai afirmat și cu alte ocazii. Dar cum sunt un soldat disciplinat am respectat totdeauna linia politică a partidului. Sunt sută la sută de acord cu tot ceea ce a afirmat vicepreședintele partidului, rămâne doar ca decizia finală să se ia în cadrul biroului politic național. Îmi exprim convingerea ca toți colegii mei să fie de acord cu punctul de vedere al domnului Ion Răducanu.  Din opoziție se văd mult mai clar  lucrurile, chiar și în ceea ce privește posibilele alianțe preelectorale și postelectorale  pe care UNPR-ul le va face cu alte partide …”

Senatorul Niculae Bădălău, președintele organizației județene PSD Giurgiu:

Îmi este foarte greu să fac comentarii la declarația de presă a domnului deputat Ion Răducanu,  care cel puțin până acum, din câte știu eu nu reprezintă o poziție oficială a partidului din care face parte. Probabil domnul deputat are anumite nemulțumiri de ordin politic, nemulțumiri ce ar fi trebuit discutate, conform protocolului semnat, în primul rând în cadrul birourilor politice reunite și nu prin declarații de presă care nu sunt de bun augur pentru nici unul dintre partidele aliate.  În ceea ce privește declarația dumnealui vis-avis de alegerea primarilor din două tururi,  deja nu mai poate constitui un subiect de discuție.  Posibil ca acest lucru să fie luat în dezbatere pentru alegerile  din 2020. În ceea ce privește retragerea sprijinului politic pentru președintele senatului există proceduri parlamentare, regulamentul senatului, în care domnia sa își poate exprima un punct de vedere. Închei prin a vă spune că  rămâne de văzut cum vor evolua în continuare lucrurile legat de acest subiect …”

Până la finalizarea acestui articol  nu am intrat în posesia unui punct de vedere venit din partea domnului Toma Petcu,  președintele formațiunii politice ALDE Giurgiu.

I.C.MANDU

 

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *