Editura BISCARA organizează: Concursul de proză scurtă POLARIS, Ediția a III-a, 2023

Editura BISCARA organizează: Concursul de proză scurtă POLARIS, Ediția a III-a, 2023

Editura Biscara se alătură celor care îl celebrează în anul 2023 pe Demetru Dem. Demetrescu-Buzău, cunoscut sub numele Urmuz, căci se împlinesc 140 de la naștere și 100 de ani de la moartea lui.

Participanții sunt invitați să extragă un fragment din textul urmuzian <<PUȚINĂ METAFIZICĂ ȘI ASTRONOMIE>>, pe care să-l considere motto pentru creațiile proprii, inedite, scrise într-o manieră absurd-suprarealistă.

[ Textul se regăsește și pe site-ul www.curtealuiurmuz.ro]

Lucrările concurenților sunt așteptate în perioada 1 aprilie – 15 iulie 2023

la adresa de e-mail office@editurabiscara.ro .

În e-mail, alături de fișierul în format Word conținând proza scurtă pentru concurs, se vor preciza numele și prenumele autorului, precum și localitatea din care provine.

Fiecare concurent va participa cu o singură lucrare. Textul va avea maximum 2 pagini, format A4 și va fi editat cu font Times New Roman 12, la un rând, cu diacritice, fiind însoțit de fragmentul ales ca motto. Nu vor fi admise în concurs lucrările care nu respectă regulile gramaticale în vigoare sau care au conținut indecent.

Până la 31 august 2023 vor fi selectate cele mai valoroase texte intrate în concurs, pentru a fi publicate într-un volum colectiv. De asemenea, Revistele partenere vor putea alege, dintre finaliști, câte un autor căruia îi vor publica, drept premiu, proza înscrisă la concurs.

Succes tuturor participanților!

PARTENERI:

Revista LEVIATHAN, Revista MIȘCAREA LITERARĂ, Revista PLUMB, Revista SPAȚII CULTURALE

Biblioteca Județeană „I.A. Bassarabescu” Giurgiu, Biblioteca Județeană „Dinicu Golescu” Argeș, Biblioteca Județeană „Alexandru D. Xenopol” Arad

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *