Zilele trecute media naţională prezenta un caz cutremurător în care o tânără drogată, aflată la volanul autoturismului proprietate personală  a accidentat mortal o persoană.

În data de 20 iunie Inspectoratul Poliţiei Judeţene Giurgiu, în buletinul de presă a prezentat două cazuri în care se face vorbire de consumatori de droguri care circulă cu autoturismele. Primul caz s-a petrecut în data de 19 iunie în jurul orelor 21:30, când  un tânăr, în vârstă de 37 de ani, cu domiciliul în municipiul Giurgiu a fost depistat în timp ce conducea un autoturism pe bulevardul Bucureşti aflându-se sub influenţa substanţelor psihoactive.

 Al doilea caz prezentat face referire la un alt tânăr, de data aceasta de 27 de ani, cu domiciliul tot în municipiul Giurgiu, care în aceeaşi zi fatidică de marţi, 19 iunie, în jurul orelor 23:00 a fost depistat la volanul autoturismului şi bloca accesul pe una din aleile adiacente străzii Argedava. În urma testului la care a fost supus cu alcoolscopul a rezultat o alcoolemie de 1,19 mg/litru alcool pur în aerul expirat. Condus de către poliţişti la Unitatea de Primiri Urgenţe Giurgiu în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei şi a prezenţei substanţelor psihoactive s-a constatat că testul a ieşit pozitiv la mai multe substanţe psihoactive.

În ambele cazuri  poliţiştii au întocmit dosare penale în care se continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa substanţelor psihoactive.

Aşteptăm din partea Inspectoratului Poliţiei Judeţene Giurgiu buletine informative din care să aflăm că au fost prinşi distribuitori de droguri şi reţele de traficanţi. Altfel depistarea numai a consumatorilor izolaţi nu rezolvă consumul de droguri ce deja a ajuns la cote alarmante în rândul tinerilor giurgiuveni, foarte mulţi dintre aceştia fiind  elevi de liceu.

I.C.MANDU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *