Document horror !!! Prefectul giurgiului, Adriana Putaru dispune politiei sa dea… pesta inapoi

Document horror !!! Prefectul giurgiului, Adriana Putaru dispune politiei sa dea… pesta inapoi

Citesc un document emis de prefectul judeţului Giurgiu, Adriana Puţaru. Dacă nu ar fi scris negru pe alb şi nu ar fi un document oficial înregistrat, semnat şi parafat,  aş considera că este o ştire de radio erevan. Din păcate nu este o glumă. Mă gândesc cu oarecare nostalgie, cu toate că nu am fost fan PSD, la ce resurse umane avea acest partid până prin 2010 şi ce fel de oameni conduc, că ne palce sau nu, România zilelor noastre! Vorba din bătrâni care spune omul potrivit la locul potrivit a dispărut de mult. Acum putem spune, fără teamă că am putea greşi: “ Omul nepotrivit, la locul nepotrivit”.

 

Spunea cineva, despre politicieni în general, că atunci când nu pupă copiii  le fură acadelele. Eu nu generalizez pentru că am identificat tineri politicieni care au o altă viziune despre politică şi rolul acesteia în societate decât cei care au fost şcoliţi la Ştefan Gheorghiu, la securitate sau la unele facultăţi particulare apărute ca ciupercile după ploaie,  unde cei care le-au absolvit rămân la gradul de cunoştinţe acumulate în timpul liceului, dacă nu cumva le-au uitat şi pe acelea. Am încredere în tinerii care au absolvit universităţi recunoscute, care după terminarea facultăţii devin deţinătorii cunoştinţelor pe care le-au acumulat, funcţie de specialitatea urmată şi în cei care şi-au completat studiile în străinate şi vin cu un suflu nou în tot ceea ce înseamnă politică şi dezvoltare economică.

 

Dar până se va produce această schimbare va mai dura, cred că nu foarte mult. Dar până atunci suntem pricopsiţi cu un preşedinte al PSD Giurgiu care numeşte prefecţi, funcţie de interesele personale, de grup sau de partid. Iată ce spunea Bădălău în 20 septembrie 2018 când fosta prefectă Nina Carmen Crişu a fost destituită şi Bădălău trebuia să-i găsească un înlocuitor:

prefectul trebuie sa fie extrem de loial si de incredere ca sa poti discuta si lucruri sensibile, lucruri care sa fii convins ca a doua zi nu sunt pe presa sau in momentul cand, Doamne Fereste, asa cum procedeaza azi, il cheama la DNA sa spuna ca domnul presedinte de Consiliu sau domnul deputat mi-a spus sa fac lucrul asta, pentru ca asta se numeste trafic de influenta, oameni buni si se pedepseste”.

 Acesta este în viziunea lui Bădălău conceptul de meritocraţie. Prefectul numit să execute în tocmai şi la timp ordinile primite şi să-şi ţină clanţa, “calităţi” pe care se pare că actuala doamnă prefect Adrian Puţaru le deţine cu prisosinţă. Altfel nu se explică cum un reprezentant al guvernului în teritoriu poate emite un document de o asemenea inepţie. Citiţi şi minunaţi-vă :

”Ministerul Afacerilor Interne, Institutia Prefectului nr. 18217, data 17.12.2018 –Catre Inspectoratul de Politie Judetean Giurgiu.Cu privire la aspectele sesizate de dumneavoastră prin adresa nr. 144120/06.12.2018 şi înregistrată  la institutia noastra cu nr. 17641/07.12.2018 va comunicam urmatoarele : reprezentantii Directiei Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor Giurgiu, se afla in imposibilitatea de a confisca carne de porc transportata fara documentele prevazute de legislatia sanitar veterinara in vigoare, deoarece procesul de confiscare nu ar avea finalitate, in sensul neutralizarii acesteia, intrucat primariile din judet sau Consiliul Judetean Giurgiu, nu au incheiate contracte cu o unitate de ecarisare autorizata; reprezentantii Directiei Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor Giurgiu, incheie un proces verbal de constatare, dispunand returnarea carnii la proprietar, asa cum s-a procedat si in situatia din localitatea Hulubesti. Prefect, Putaru Adriana, Sef Serviciu, Stancuna Constanta”.

Iată cum prezintă această situaţie de-a dreptul de noaptea minţii, care dacă nu ar fi de plâns ar fi de tot râsul, un jurnalist de la cotidianul naţioanal.ro:

Confiscare fara … finalitate

Deci, politistii giurgiuveni sunt instruiti prin aceasta adresa in primul rand ca inspectorii DSVSA Giurgiu care le cer sprijinul nu mai au voie sa confiste carnea de porc gasita la filtrele rutiere instalate de cei de la IPJ, cu toate ca aceasta este transportata fara documente legale! Iar motivul este ca nu ar exista ”finalitate”, pentru ca nu sunt contracte semnate cu ”unitati de ecarisare autorizata”. Astfel ca prefectul Adriana Putaru, care indeplneste totodata prin lege si atributiile de coordonator al Comitetului Local pentru Situatii de Urgenta nu gaseste alta solutie decat ca sa fie carnea infestata returnata proprietarilor, eventual ca sa o vanda din nou! Si uite cum din cauza lipsei de” finalitate” politistii ar trebui  sa bata din nou la portile oamenilor carora le-a confiscat carnea sau sa-i opreasca iarasi in trafic ca sa-i oblige sa semneze procesul verbal prin care inspectorii DSVSA le predau porcii sacrificati si probabil infestati cu pesta porcina !!! Si dincolo de ”dilema” in care azvarle aceasta adresa Politia, la un anumit nivel se susoteste ca astfel s-ar incerca doar o diversiune, fie ea cat de socanta, pentru ca ”porcii” morti de pesta porcina sa fie aruncati in ”ograda” Politiei Romane, pentru a scapa astfel DGSVSA Giurgiu de ”tinicheaua” raspandirii bolii, prietenii stiu foarte bine de ce….

Versurile lui Eminescu de atunci, reflectă ca un arc peste timp  adevărul de azi:

“Cum nu vii tu, Ţepeş doamne, ca punând mâna pe ei,
Să-i împarţi în două cete: în smintiţi şi în mişei,
Şi în două temniţi large cu de-a sila să-i aduni,
Să dai foc la puşcărie şi la casa de nebuni!”

“Şi acum priviţi cu spaimă faţa noastră sceptic-rece,
Vă miraţi cum de minciuna astăzi nu vi se mai trece?

Când vedem că toţi aceia care vorbe mari aruncă
Numai banul îl vânează şi câştigul fără muncă,
Azi, când fraza lustruită nu ne poate înşela,
Astăzi alţii sunt de vină, domnii mei, nu este-aşa?

Prea v-aţi atătat arama sfâşiind această ţară,
Prea făcurăţi neamul nostru de ruşine şi ocară,
Prea v-aţi bătut joc de limbă, de străbuni şi obicei,
Ca să nu s-arate-odată ce sunteţi – nişte mişei!
Da, câştigul fără muncă, iată singura pornire;
Virtutea? e-o nerozie;”

 

I.C.MANDU

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *