Deputatul ALDE, Toma Petcu crede că PNL Giurgiu, în urma rezultatului de la europarlamentare, se îmbată cu apă rece

Deputatul ALDE, Toma Petcu crede că PNL Giurgiu, în urma rezultatului de la europarlamentare, se îmbată cu apă rece

În conferinţa de presă de săptămâna trecută preşedintele ALDE Giurgiu, Toma Petcu a prezentat o scurtă analiză cu privire la eşecul partidului în alegerile europarlamentare neomiţând să spună că partidul pe care-l conduce a obţinut cel mai bun rezultat pe ţară dintre toate celelalte organizaţii ALDE. Cu toate acestea Toma Petcu a lăsat să se înţeleagă că nu are niciun motiv de bucurie atâta timp cât partidul, în întregul său, nu a depăşit pragul de 5% care le-ar fi permis să aibă reprezentanţi în Parlamentul European.

Printre altele Toma Petcu este convins că rezultatele alegerilor europarlamentare au ca şi cauză principală votul dat de alegători împotriva PSD-ului. Pe fond, în parlament nu s-a schimbat nimic. Alianţa de guvernare rămâne în continuare la fel de solidă, fapt demonstrat în Camera Deputaţilor cu ocazia alegerii noului preşedinte.

Toma Petcu are încredere în viitorul partidului, care a crescut de la o etapă electorală la alta, cum de altfel este convins că alegerile ce vor urma îi vor clasa într-o poziţie favorabilă, care să le permită pentru încă un mandat cel puţin, să continuie alături de colegii de coaliţie programul de guvernare. Ca şi explicaţie pentru rezultatul neaşteptat de slab, neanticipat de nimeni, liderul ALDE Giurgiu crede că nemulţumirea oamenilor a constat în insistenţa prin care s-a vrut modificarea legilor justiţiei prin ordonanţe de urgenţă, coroborată cu slaba comunicare vis-à-vis de conţinutul legilor ce se doreau a fi modificate, care în mare parte veneau în sprijinul cetăţenilor.

Pentru partidele care s-au încununat cu laurii victoriei Toma Petcu a avut următorul mesaj: “ Am obsevat o mare euforie şi isterie la PNL Giurgiu. Dacă acest partid a ajuns să se bucure în urma unor voturi câştigate nemeritat pe fondul votului dat anti PSD, acest lucru nu înseamnă altceva decât că acest partid nu dă dovadă de maturitate politică nefăcând altceva decât să se îmbete cu apă rece … “

Spre finalul conferinţei de presă un reprezentatnt al presei locale l-a rugat pe deputatul Toma Petcu să ia legătura cu Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, şi să-l roage să intervină în reparaţia drumului naţional 5B care arată deplorabil, prezentând un risc major de avariere a maşinilor şi implicit, ceea ce este şi mai grav, a accidentelor rutiere produse de şoferi în încercarea de evitare a  gropilor din carosabil.

Toma Petcu a spus că a luat deja legătura cu Ministrul Transporturilor Răzvan Cuc nu numai legat de acest subiect, întâlnirea fiind una mult mai amplă, dar referitor la DN 5B ministrul a dat asigurări că se va interveni în soluţionarea segmentului de drum respectiv. Deputatul ALDE a mai venit cu o precizare referinduse la DN 5B prin care a deconspirat principalul vinovat pentru starea deplorabilă a drumului naţional în persoana giurgiuveanului director general al DRDP Bucureşti, cel în responsabilitate căruia intră şi reabilitatrea drumurilor naţionale care se găsesc pe teritoriul judeţul Giurgiu, Augustin Daniel Dinu, pentru cei care nu-l cunosc soţul doamnei  Elena Dinu, acum deputat PSD, după ce înainte de această demnitate a fost membră la mai toate partidele din Giurgiu.

I.C.MANDU

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *