„Delirul” in versiunea proprie a primarului Barbu, partea a – II – a

„Delirul” in versiunea proprie a primarului Barbu, partea a – II – a

De abia reîntors din cea de-a doua croazieră, primarul nostru, primarul tuturor giurgiuvenilor continuă expulzarea țiganilor din cartierul Istru mai ceva ca Mareșelul Antonescu. Xenofobia de care dă dovadă ne face să credem că singurele alternative după cum reiese din declarațiile dumnealui sunt Bugul lui Antonescu sau cimitirul al cărui proprietar este, dar se pare că nici aici nu au șanse, pentru că un loc de veci costă ceva bani, iar acești năpăstuiți ai sorții nici cel puțin bani de înmormântare nu au.

Ne punem întrebarea care va fi reacția primarului când la Giurgiu vor trebui cartiruiți emigranții Sirieni. Nici aceștia, ca și țiganii de altfel, nu au de nici unele. Prea iubitul nostru guvern, posibil să găsească resursele necesare pentru emigranți, ceea ce este un lucru foarte bun, numai că pentru locuitorii propriei țări de etine romă nu se găsesc soluții pentru integrarea lor în societate, fiind trimiși spre nicăieri de primarul care, numai în urmă cu câțiva ani îi mângâia pe creștet cerșindu-le votul și cu o voce mieroasă le promitea marea cu sarea.

Ceea ce mă surprinde în mod neplăcut este nepăsarea de care dau dovadă cei care se erijează în lideri ai țiganilor, atât la nivel local cât și la nivel național. Unde sunt oare deputatul Nicolae Păun,  deputatul Mădălin Voicu, regele Cioabă, când etnici de-ai lor sunt în pragul disperării? Unde sunt consilierii locali !!! Care ar fi trebuit să spună de la bun început STOP NU DĂRÂMAȚI  BLOCURILE există soluții tehnice mult mai ieftine decât demolarea blocurilor și construirea altora. Nu trebuia făcut decât, așa cum dădea exemplu un coleg de breaslă, un caz aproape similar din localitatea Fetești, unde un bloc mult mai înclinat a fost consolidat cu injecții de beton la fundație.

În continuare vă voi prezenta tirada primarului abia reîntors din concediu, în care vorbește despre evacuarea țiganilor de la Istru.

” Văd că nici nu apuc și eu să plec și gata rămân pe poziție cei de la Istru. Eu zic că nu s-a schimbat nimic din ce s-a discutat. Lucrul acesta vi-l spun indiferent din ce iarăși isterii de campanie electorală. Citeam acum, politicienii giurgiuveni au o atitudine împotriva aruncării în stradă a celor de la Istru ( spre deosebire de domnia sa care nu este giurgiuvean ). Facem un sondaj de opinie ? Să vedeți poziția oamenilor din oraș vis-a-vis de acel bloc de la Istru, vis-a-vis nu de bloc, vis-a-vis de cei care locuiesc la Istru. Facem în zona Istru. Să vedeți și procedura a fost super legală. S-au trimis somații la acei care erau îndreptățiți să primească somații, cei cu amenzi, cei cu datorii, cei care au deranjat ordinea și liniștea publică, cei care nu au de ce să stea și lor li s-a trimis 8 sau 10 persoane, familii ( or sunt persoane or sunt familii cu copi ) li s-a transmis somații, după somații notificare, acuma urmează procedura legală, foarte rapidă, în justiție de evacuare.

Nu stăm la discuție. Deci cele 8 sau 10 familii dispar. Se duc nu știu unde… Cică să le dăm case la ăia !!! Citeam aici declarații, că fiecare își dă… Ne spune doamna deputat ( se referă la Liliana Ciobanu ), zice că nicicum cele 12 familii care au primit somații nu vor fi evacuate acum.  ZĂU?  ( altfel spus, ce vorbești franț ? ) Dă când un deputat se implică în administrația locală ? ( Un deputat nu se implică în administrația locală dar îl preocupă soarta oamenilor ) Vor fi căutate soluții urmând( redă din declarația deputatei ) să-i mutăm în locuințe sociale care vor fi identificate, construite sau cumpărate.  Îi ducem în locuințe sociale pe cei care îndeplinesc condițiile legale și o repet tot timpul. Și aceasta este poziția municipalității cât mai sânt primar, asta e poziția municipalității. Vor primi locuințe sociale nu cu prioritate Istru, ci toți cei care au dosare depuse la primărie. Vor primi … când se vor construi, ( la calendele grecești ) în funcție de punctajul pe care-l acumulează, de vechime, de condiții, sunt mai multe condiții, mai multe criterii de selectare și de atribuire.

Dar nu iau eu Istrul imediat acum. Acuma trebuie să le dăm undeva, că vezi Doamne ei sunt de la Istru!!!  Nu!!! Am mai dus în Istru. Avem acum, că spusesem data trecută, că vom demara o procedură de acționare în instanță a celor care au defăimat imaginea primăriei spunând că i-am demolat când ei stăteau în bloc. I-am identificat, am primit de la România TV caseta cu înregistrarea, i-am identificat, i-am chemat, le-am pus în vedere și i-am anunțat că vom demara, deja când am venit serviciul juridic finalizase procedura, cred că zilele acestea o să semnez actul de chemare în instanță și vedem sumele care le cerem pentru prejudiciile pe care le-a făcut. Sunt,  nu poate să vorbească o țară întreagă că cineva de acolo vrea să lovească în primar și vorbește aiurea așa cântând în ploaie, că le-am scos noi așa cu buldozerele, cu ciocanele înăuntru, că au sărit pe geam cu copii în timp ce buldozerul acela dărâma blocul. Să răspundă pentru asta !!! Iar cine a spus să răspundă după aceea. Că mi-au spus cei de la patrimoniu că acea persoană atât de indignată era una din persoanele care fusese evacuată din ANL-uri pentru că avea 90 de milioane amenzi și nu plătise nimic în 7-8-10 ani, dar eu am cerut mai multe detalii, pentru că dacă nu mă înșel, acea persoană a avut o proprietate care i-a fost înstrăinată în jurul locuinței fostului primar, sper să nu mă înșel și i s-a dat la pachet și un ANL. ANL care ei nu au plătit nimic. Nici un leu. Au considerat că le-au dat ca să stea acolo, că le-a făcut un favor, iar după ce i-am evacuat de acolo cu hotărâre judecătorească cu tot, au venit jelind că nu au unde să stea și am zis… bun, vă mut dincoace, la Istru în blocul D și vezi Doamne supărați nevoie mare că i-am scos eu cu buldozerele din blocul care se dărâma.

Și am acele înregistrări, voi merge în justiție cu ele … e supărat așa, că așa este când cade necazul pe capul omului, păi necazul ăla pică când îl cauți, așa te învârți prin jurul necazului, stă necazul pe sus pe acolo, cade pe tine. Deci poziția mea și vreau să rețineți și asta, va fi tot timpul, nu numai acum, vor beneficia de locuințe sociale cei care sunt îndreptățiți să primească locuințe sociale, nu doar cei de la Istru. Toți cei care au dosare. Nu Istru este un caz special. La fel, nu voi lua locuitorii din Istru să-i duc în blocul de locuințe sociale care se construiește în Tineretului sau în cel de la Istru, fiindcă nu schimb un ghetou cu alt ghetou, nu transform … Vor lua numai cei îndreptățiți și eu vă spun că cei îndreptățiți sunt cei care au un criteriu de eligibilitate salariu sau pensie sau o formă sigură de venit … Care sunt oameni în firea lor …”

Cred că  i-aș fi dat dreptate minunatului nostru primar dacă ar fi făcut pe dracu-n patru și le-ar fi dat de muncă oamenilor de la Istru  și de abia după aceea să vorbească de criteriu de selecție. Dar dacă nu știe am să-l informez pe domnia sa primarul nostru, că majoritatea celor care solicită locuință socială sunt oameni care nu au locuri de muncă.  Așa că toată perorația lui este un fel de vorbă-n vânt, după care încearcă să ascundă faptul că are o frustrare față de țigani. Poate când era copil un țigan îl surclasa la învățătură, comportament, sport sau poate era mai bine îmbrăcat, de aici și ura aceasta fățișă față de țigani.

Ce ziceți domnule primar, nu ar fi mai bine să-i cazăm pe sirieni la Istru și să-i trimitem pe țigani în Siria ? Poate așa scăpați și dumneavoastră de frustrarea care vă macină?  Poate …Pentru că din câte observăm cu toții, nu numai țiganii de la Istru vă deranjează, ci și cei după Rozelor cărora doriți să le dărâmați casele,  ca ulterior să-i transformați în chiriași ca să-i puteți da afară ca pe cei de la ISTRU,  1Decembrie 1918 de ai căror copii vă doare fix în cot dacă sunt călcați de mașini, pentru că altfel nu pot să cred că la câți bani cheltuiește primăria ca să distrugă parcuri ca mai apoi să le reconstruiască, nu se găsesc resursele financiare necesare pentru realizarea unui trotuar, fie el și provizoriu, din dale behaton ce au fost recuperate după trotuarele modernizate. Apropo domnule primar, știți cumva pe unde sunt depozitate dalele behaton care au fost recuperate ? … Ghici ciupercă.

I.C.MANDU        

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *