Declaratii de presa cu iz de autodenunturi …

Declaratii de presa cu iz de autodenunturi …

La conferinţa de presă  săptămânală a PNL Giurgiu au participat preşedintele partidului Marin Anton, secretarul general Costel Dumitru şi fostul consilier judeţean, până la apariţia unei hotărâri judecătoreşti, Nicuşor Iacob.

Nicuşor Iacob a explicat că i s-a făcut o nedreptate prin excluderea sa din consiliul judeţean, a prezentat documente despre care spune că sunt relevante în susţinerea nedreptăţii care i s-a făcut. Nu ştiu şi nici nu mă pot pronunţa dacă are dreptate sau nu, dar un lucru este sigur,  până la o hotărâre definitivă şi irevocabilă care să admitem că i-ar da câştig de cauză e cale lungă şi există posibilitatea ca aceasta să apară după expirarea mandatului de consilier judeţean.

Marin Anton îşi începe peroraţia prin acuzaţii la adresa prefectei Nina Crişu despre care spune că se implică politic şi dă exemplu în acest sens întâlnirea politică la care a participat alături de senatorul Niculae Bădălău, preşedintele Consiliului Judeţean Giurgiu Marian Mina şi primarii din judeţ. Această întâlnire politică la care a participat prefecta, mai spune Marin Anton,  este nelegală deoarece dumneaei, doamna prefect,  din poziţia pe care o ocupă,  aceea  de reprezentant al guvernului  în teritoriu, singurul atribut pe care-l are este acela de a veghea la respectarea spiritului şi literei legii nicidecum implicarea în politică.

Partea cea mai interesantă din punctul meu de vedere este declaraţia de presă făcută de Marin Anton, ce pare mai degrabă un autodenunţ. Acesta îşi continuă peroraţia plecând de la recenta conferinţă de presă a PSD Giurgiu la care au participat senatorul Niculae Bădălău şi preşedintele consiliului judeţean Marian Mina  în care cel din urmă vorbeşte despre nişte dosare ce se află în posesia lui, dosare cu care îl ameninţă pe Marin Anton că le va da organelor abilitate. În acest context Marin Anton spune:

„ Lui Marian Mina i-am făcut un mare bine pentru care ar trebui să-mi mulţumească toată vieţişoara lui,  cât mai are. Un mare bine când era la un mare necaz. Dar a uitat … I-am făcut un mare bine când era vai mama lui. Binele i l-am făcut când era la AND.  Era şef de tură şi i-au prins … E celebru cazul.  S-a întâmplat în 2010. Şi acum el vine şi spune că-mi face el mie.  Aţi văzut? Pe cine nu laşi să moară nu te lasă să trăieşti. Eu îl las fără dosar şi el îmi face dosar mie, Marian Mina, marele Marian Mina … „

Pentru împrospătarea memoriei dumneavoastră dacă-mi aduc bine aminte Marin Anton în 2010 era secretar de stat în Ministerul Transporturilor, iar Marian Mina era casier încastor şef tură la AND şi îşi desfăşura activitatea  în vama Giurgiu. Ambii erau membri PDL. Ce s-a întâmplat atunci găsiţi informaţii cu lux de amănunte în presa din perioada respectivă.  Dacă ce a spus Marin Anton este doar o simplă declaraţie de presă,  mă întreb ce ar trebui să aibă în cuprinsul său un autodenunţ.

Costel Dumitru este cea de-a doua persoană prezentă în conferinţa de presă a cărei declaraţie poate fi catalogată drept autodenunţ:

„De la Niculae Bădălău pleacă tot răul acestui judeţ şi nu  de acum, el spune că face politică de 28 de ani. M-am întâlnit cu un fost comisar de la garda financiară care îmi povestea că acum 20 de ani vindea aur la Bolintin, asta făcea domnul Bădălău vindea aur cu nevastă-sa, atât făcea.  Aveau o prăvălie cu un biliard şi eu cântam, că asta făceam eu în perioada aceea, cântam la restaurantul de la „Casa Soleil”, iar Nicu Bădălău venea decât să strângă  jetoanele alea de 5 lei de la băieţii care jucau biliard. Ăsta e omul, dar este acelaşi om pe care ştiţi cum l-am cunoscut  mai bine ? A venit la mine în birou la un moment dat în anul 2011. Aveam un proiect pe administraţia fondului de mediu. Erau patru primării la nivelul judeţului Giurgiu care au avut astfel de proiecte. Primari care au făcut proiecte adevărate, care au trecut prin comisii tehnico-economice îi putem număra pe degetele unei mâini: Cătălin Corbea, Aurel Enache, Mihai Dobre, Marin Ghidănac şi eu, restul,  toată lumea s-a dus pe la Ministerul Dezvoltării …

Într-una din zile vine Bădălău la mine în birou şi spune: Ai un proiect eligibil la Ministerul Mediului,  îl fac eu.  De acolo a apărut ura dintre mine şi Bădălău pentru că i-am spus că nu are cum să-l facă decât în momentul în care va câştiga licitaţia. … La un moment dat proiectul nu a mai fost interesant pentru că acesta avea şi o componentă de canalizare,  lucru pe care domnul Bădălău nu ştie să-l facă. Nu ştie să facă decât aducţiuni de apă cu câştiguri de o mie la sută, furturi calificate.  … La Floreşti Stoeneşti actuala conducere a primăriei şi actualul consiliu local, preponderent PSD renunţă la acest proiect eligibil şi finanţat din 2011 care într-adevăr nu acoperea decât în pondere de 25% din localitate şi care avea şi componentă de canalizare,  în favoarea unui proiect de apă, exclusiv de apă, depus la Ministerul Dezvoltării, proiect  care în momentul ăsta este mort şi îngropat cu toate că este câştigat de două firme ale lui Bădălău. Deci nu vorbim decât de bani, bani, bani modalităţi prin care domnul Bădălău îşi trage bani la purtător.  Şi când vorbim despre faptul că ei au şi alţii nu au , au pentru că au furat, au pentru că fură în continuare. … „

Sunt sau nu sunt peroraţiile celor doi lideri ai PNL-ului local autodenunţuri ? Nu ştiu, dar sigur urmează să aflăm în viitorul apropiat.

I.C.MANDU 

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *