De Kelemen Hunor depinde daca bugetul Romaniei va trece sau nu !!!

De Kelemen Hunor depinde daca bugetul Romaniei va trece sau nu !!!

Luni, 4 februiarie, în Parlamentul României Kelemen Hunor, preşedintele UDMR îşi joacă cartea la calcealma, aşa cum ne-a obişnuit, încercând să obţină cât mai multe ajantaje  pentru UDMR. Modul prin care vrea să realizeze acest lucru face parte din practica obişnuită a acestei formaţiuni etnice şi anume, o formă voalată de şantaj la adresa Guvernului României. Vă prezentăm parte din declaraţia liderului UDMR:

“Urmează să discutăm cu doamna premier, cu colegii din Guvern şi vom decide dacă îl vom susţine. Legea bugetului este o restanţă, nu este proiectul anului 2019. Şi cu Liviu Dragnea şi cu Călin Popescu Tăriceanu şi cu Ludovic Orban, Dan Barna vom discuta. Colegii mei au avut nişte discuţii cu domnul Teodorovici dar nu s-au finalizat cu un rezultat acceptabil din punctul nostru de vedere. (…) Oricum vom avea amendamente la buget”.

Alexandru Lăpuşneanu a spus: “ Dacă voi nu mă vreţi, eu vă vreau“.  Kelemen Hunor pare a spune: “Chiar dacă voi nu vreţi, eu vreau, pentru că pot! “ Şi chiar poate. Urmare a plecărilor masive din ultima săptămână  a unor parlamentari PSD, partidul de guvernământ nu mai deţine majoritatea în camera deputaţilor. Singura modalitate ca bugetul să treacă este condiţionată de votul UDMR. Aşa că, pe cale de consecinţă, un guvern cu o susţinere majoritară se află acum la mâna UDMR-ului care are posibilitatea să conducă regulile jocului după bunul plac.  Iată cum o formaţiune etnică minoritară conduce destinele României. Că ne convine sau nu, am ajuns de râsul curcilor .

I.C.MANDU

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *