Dan Sova a fost RETINUT ! A iesit cu ochii in lacrimi din Senat. Cererea de ARESTARE PREVENTIVA se va judeca astazi.

Dan Sova a fost RETINUT ! A iesit cu ochii in lacrimi din Senat.  Cererea de ARESTARE PREVENTIVA se va judeca astazi.

Dan Șova a fost reținut după ce Senatul a votat, joi, în şedinţă de plen în favoarea solicitării DNA de încuviinţare a reţinerii şi arestării sale preventive. Şova este acuzat că a luat mită 100.000 de euro pentru a asigura încheierea unui contract între CET Govora şi o firmă de avocatură. Senatorii au aprobat arestarea lui Șova.

 Senatorul Dan Șova a fost adus astăzi dimineață la sediul Înaltei Curți de Casație și Justiție, unde se va judeca cererea DNA privind arestarea preventivă pentru 30 de zile în dosarul în care este acuzat de trafic de influență.

 Înalta Curte de Casație și Justiție va judeca  cererea DNA privind arestarea preventivă a senatorului Dan Șova, acuzat de trafic de influență în legătură cu un contract de asistență juridică de la CET Govora.

Inițial, DNA a cerut ca Instanța supremă să judece joi cererea sa, însă judecătorii au stabilit ca procesul să aibă loc vineri, începând cu ora 9,30.

În consecință, Dan Șova și-a petrecut noaptea de joi spre vineri în arestul Poliției Capitalei, după ce a fost reținut de procurori pentru 24 de ore.

 Senatorul PSD Dan Șova a părăsit cu ochii în lacrimi plenul Senatului, unde colegii săi au decis să-i ridice imunitatea parlamentară și să-l dea pe mâna procurorilor anticorupție.

 Senatul a avizat favorabil cererea de arestare de catre DNA a senatorului PSD Șova Dan, cu 95 de voturi pentru și 30 impotrivă.

La şedinţă şi-au înregistrat prezenţa 115 senatori,  Dan Şova fiind în sală. Cvorumul de lucru este de 84 de senatori din totalul de 165, iar aprobarea cererii se face cu votul majorităţii celor prezenţi. Votul este secret cu bile.

PSD şi PNL au anunţat că vor vota pentru încuviinţarea cererii Justiţiei în cazul senatorului Dan Şova, în timp ce preşedintele Senatului şi lider ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, le-a recomandat senatorilor ALDE să voteze împotriva solicitării de reţinere şi arestare preventivă a acestuia.

Acuzat că a primit 100.000 de euro mită

Potrivit procurorilor, în perioada octombrie 2011 – iulie 2014, Dan Şova a pretins sume de bani şi a primit în total 100.000 de euro de la o persoană denunţătoare, în schimbul traficării influenţei sale reale pe care o avea pe lângă directorul general al centralei de energie termică (CET) Govora SA, Mihai Bălan, astfel încât acesta din urmă să asigure încheierea unui contract de asistenţă juridică cu o anumită societate de avocatură, contract de tip abonament lunar, la o valoare de 10.000 euro pe lună.

Senatorul ar fi folosit cea mai mare parte a banilor primiţi pentru a achita un imobil cumpărat în Bucureşti.

Este acuzat și în dosarul Turceni-Rovinari

Dan Şova este acuzat şi în Dosarul Turceni-Rovinari, în care a fost trimis în judecată alături de fostul premier Victor Ponta.

În 25 martie, Senatul a respins cererea DNA privind reţinerea şi arestarea preventivă a lui Şova, care a primit 79 de voturi “pentru” şi 67 “împotrivă”, senatorii susţinând însă că, potrivit regulamentului, nu au fost întrunite condiţiile legale pentru aprobare. Decizia a fost luată în baza regulamentului şi a statutului parlamentarilor care au fost invocate de preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, şi care erau în dezacord cu prevederile Constituţiei, respectiv art. 76, alin. 2, potrivit cărora hotărârile Parlamentului (implicit cele referitoare la  încuviinţarea cererilor Justiţiei) se adoptă cu majoritatea celor prezenţi, în condiţiile de cvorum.

Votul a fost contestat la Curtea Constituţională de către PNL şi a fost reluat în 2 iunie, când plenul a respins, din nou, cererea DNA. Între timp, regulamentul a fost pus în acord cu Legea fundamentală şi cu deciziile CCR.
sursa libertatea.ro

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *