DACA PUI SUFLET POTI FACE OAMENI FERICITI …

DACA PUI SUFLET POTI FACE OAMENI FERICITI …

Hanul Voievodului este un local relativ nou în urbea noastră. Situat la răscruce de drumuri, lângă parcul Alei, această locaţie atipică vremurilor noastre îţi dă posibilitatea să te reîntorci în timp şi să trăieşti preţ de câteva ore aşa cum trăiau cei datorită cărora avem identitate şi ne numim români.  De cum păşeşti în interioarul hanului îţi readuci aminte de proverbiala ospitalitate a românilor. Hangiţa Daniela Preda te primeşte curtenitor, amabil, cu zâmbetul său inconfundabil făcând tot ceea ce depinde de ea ca musafirii săi să nu regrete că au trecut pragul hanului, ceea ce face aproape imposibil să nu-ţi doreşti să te reîntorci iar şi iar şi iar…. Bucatele gustoase sunt prezentate într-un mod de excepţie, pe care nu le poţi găsi în alt local din Giurgiu şi care satisfac orice gurmand sunt preparate de maestrul bucătar „nea’’ Dan, ce are o vastă experienţă căpătată în decursul anilor petrecuţi în cele mai bune localuri bucureştene. Punctul forte al hanului îl reprezintă formaţia alcătuită din maeştrii muzicieni, ale căror instrumente sunt acordate după sufletul auditoriului. Ei bine, toate aceste ingrediente şi anume bucatele deosebite, vinul bun, muzica de foarte bună calitate, stilul cuprins între rustic şi arhaic în care este amenajat hanul şi nu în ultimul rând, ospitalitatea cu care sunt primiţi şi trataţi clienţii te fac să petreci câteva ore de neuitat în hanul de la răscrucea de drumuri.

Puţini  sunt însă cei care ştiu că hangiţa Daniela Preda este preşedinta fundaţiei umanitare „ Pui din suflet” implicată în foarte multe acţiuni caritabile. Una dintre aceste acţiuni fiind cazul „Iolanda”, unde împreună cu alţi oameni cu suflet frumos au reuşit să ajute un om aflat la grea încercare.

Ziua de 8 Martie este dedicată tuturor femeilor, dar foarte puţini din semenii noştri s-au gândit că există şi femei care azi, de ziua lor, nu primesc în dar nici cel puţin o floare. Poveştile de viaţă ale acestor femei sunt cutremurătoare, grija faţă de om la nivel instituţional este deplorabilă. Tocmai din acest considerent Daniela Preda este demnă de tot respectul nostru. 21 de femei cu vârste cuprinse între 25 de ani şi peste 70 s-au bucurat azi, de ziua femeilor, de ceva ce doar îndrăzneau să viseze.  Daniela Preda a reuşit să transforme visul în realitate invitându-le pe cele 21 de doamne să petreacă de ziua lor la superba locaţie despre care tocmai v-am vorbit şi anume Hanul Voievodului, unde au fost tratate şi respectate aşa cum li se cuvine unor adevărate doamne ce sunt. 

DSCF5165DSCF5166DSCF5167DSCF5168DSCF5169DSCF5172DSCF5173DSCF5174DSCF5175DSCF5178DSCF5164

Cu această ocazie, Cronica Giurgiuveană salută iniţiativa apolitică a doamnei Daniela Preda, un OM cu un caracter deosebit, care nu a uitat că femei sunt şi cele cărora soarta a uitat să le ofere o floare.

I.C.MANDU

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *