Da-ne noua Doamne !!!

Da-ne noua Doamne !!!

Și Dumnezeu în bunătatea Lui  ne-a ascultat ruga și ne-a dat nouă doamne în Guvernul României. Începutul sfârșitului lui Tudose a început tot de la doamne, odată cu  exmatricularea din guvernul său a doamnelor  Sevil Shhaideh și Rovana Plumb,  culminând cu încercarea de exmatriculare și a doamnei Carmen Dan. Acum cele trei doamne, și încă alte șase,  fac parte din noul guvern condus de Viorica Dăncilă.   

Sincer mă bucur că guvernul Tudose a căzut, dar patriotismul local mă determină să spun că îmi  pare rău că Giurgiu nu mai are nici un ministru în noul cabinet.  Nu comentez care sunt motivele care au dus la acest deznodământ trist pentru noi giurgiuvenii care am crezut că în sfârșit Giurgiu va primi o gură de oxigen prin aportul pe care și-l vor aduce tinerii noștri miniștri.

Poate doamna prim ministru își va aduce aminte de giurgiuvenii cu care ne mândrim cum ar fi deputatul Răzvan Cuc, deputatul Alexandru Andrei, fostul deputat Nicolae Florian, doctorul  Ladislau Pick și alții. Posibil ca doamna ministru să realizeze că majoritatea giurgiuvenilor sunt oameni buni care merită o viață mai bună. Nu este vina giurgiuvenilor că o parte din cei care ne conduc efemer destinele  au uitat ce au promis, au uitat de cinste, de corectitudine, au uitat ce înseamnă să fi om de omenie, cum de altfel au uitat și de cuvântul dat. Nu este vina giurgiuvenilor că suntem cel mai sărac județ din țară. Tinerii noștri parlamentari poate vor avea ocazia să vă spună că suntem oameni mândri și nu cerșim. Și tot ei vă pot spune că singurul lucru pe care-l dorim este să ne recâștigăm demnitatea. Puteți face acest lucru oferindu-le  giurgiuvenilor posibilitatea unui loc de muncă sigur și vă veți bucura de toată stima și considerația lor. Atât. Nimic mai mult.

Acum, cu nouă doamne,  cu Eugen Teodorovici pe care personal îl consider unul dintre cei mai buni economiști ai momentului din România , cu Mihai Fifor, un politician respectabil, cu toții făcând parte din noul guvern, posibil ca lucrurile să se schimbe în bine.

Și dacă nu … ?

I.C.MANDU

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *