Culmea incompetenței și demagogiei: cum să aștepți un răspuns la o solicitare pe care… nu ai trimis-o!

Culmea incompetenței și demagogiei: cum să aștepți un răspuns la o solicitare pe care… nu ai trimis-o!

Mai întâi, s-a lăudat peste tot că, prin ”eforturile” depuse, a reușit să cumpere un aparat PCR (testare rapidă Covid) pentru Spitalul din Giurgiu (dar nu în ”toiul” pandemiei, ci spre sfârșit…). Apoi, a început să se plângă că respectivul aparat nu poate fi folosit pentru că ”nu vrea Ministerul Sănătății să îl autorizeze”… Este vorba de șeful CJ Giurgiu, Marian Mina, care, de altfel, în ultimele două luni s-a făcut remarcat strict prin lamentări și critici la adresa Guvernului, nicidecum prin măsuri concrete de dotare a Spitalului, care este în subordinea CJ.

Numai că, și de această dată, se dovedește că Mina ”ocolește” adevărul (ca să folosim un termen ”academic”).

De ce? Simplu: pentru că, de fapt, autorizarea pe care o tot aștepta nici nu fusese solicitată!

”Odiseea” deja celebrului PCR începe pe 20 mai, când Mina anunța – tare mândru – că aparatul cu pricina a sosit la Giurgiu, precizând că ”au fost trimise toate documentele necesare către instituţia menţionată (n.r. Minsterul Sănătății) şi sper din suflet ca procedura să nu dureze cât a durat în alte judeţe, respectiv 2-3 săptămâni”.

Cinci zile mai târziu – adică luni, 25 mai, același Mina ”înfierează cu mânie proletară” Ministerul Sănătății, care ”nu vrea să acrediteze” PCR-ul de la Giurgiu: ” Toate eforturile noastre de a aduce un echipament PCR în județ, de a-l monta într-un spațiu adecvat și de a pregăti medicii pentru a lucra cu acest aparat sunt zadarnice, câtă vreme Ministerul Sănătății nu își găsește timp să acrediteze Spitalul Județean Giurgiu să folosească PCR-ul în folosul giurgiuvenilor.”

Doar că… surpriză!  Deși Mina anunța încă de joi că au fost trimise toate actele la Minister, pentru acreditare, luni, – când același Mina făcea aceste acuzații pe facebook – la Ministerul Sănătăți nu fusese trimisă nicio solicitare pentru acreditarea respectivului aparat de la Giurgiu! Prin urmare, Ministerul nu avea cum să dea această acreditare, pe care n-o ceruse nimeni!

De-abia marți, în jurul prânzului, conducerea Spitalului a trimis solicitarea oficială pentru acreditare.

Asta, după ce vineri trimisese solicitare pentru autorizare către DSP (primul pas legal spre acreditare), iar luni, autorizația era deja emisă și trimisă către Spitalul Județean.

Prin urmare, toate lamentările lui Mina sunt doar praf în ochi… La fel ca și cele legate de faptul că Guvernul nu ar fi alocat nicun leu pentru spitalul in Giurgiu și că toate achizițiile făcute aici ar fi ”căzut pe umerii” bugetului CJ…

Guvernul a alocat bani inclusiv Spitalului Județean Giurgiu, în funcție de ceea ce unitatea sanitară a cerut spre decontare. Că cei de la Spital nu au cerut să se deconteze sume mai mari, nu mai este problema Guvernului…

Dar, în condițiile în care lațul se strânge tot mai tare la CJ Giurgiu, unde nu mai sunt bani pentru salariile DGASPC – de exemplu – e mult mai simplu să-ți maschezi incompetența acuzând în stânga și în dreapta și găsind vinovați oriunde, numai în ”propria ogradă”, nu!

Sursa: Puterea.ro

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *