Cu tehnocratia omoram democratia … a declarat Ovidiu Andrei

Cu tehnocratia omoram democratia … a declarat Ovidiu Andrei

Înainte de a vă relata aspecte din conferința de presă ALDE, filiala Giurgiu, care a avut loc vineri, 20 noiembrie am să vă prezint în câteva cuvinte o stare de fapt pe care nu o pot înțelege. Mai sunt sau nu mai sunt aliați PSD-ul cu ALDE ? După umila mea părere nu mai sunt aliați atâta timp cât unii trag hăis, iar ceilați cea. Iată motivul care mă determină să fac această supoziție. Imediat după căderea guvernului Ponta, domnul Tăriceanu, președintele ALDE a lansat ideea că ALDE va vota un guvern de tehnocrați. În aproape același timp, președintele PSD, domnul Dragnea declara că nu va vota un guvern de tehnocrați. Pentru ca la momentul votului, lucrurile au stat exact invers decât ceea ce au declarat cei doi lideri.  PSD-ul a susținut guvernul, în timp ce ALDE a votat împotriva guvernului.

 Încurcate și întortocheate mai sunt căile politichiei noastre, unice la nivel mondial!  Numai noi suntem capabili  una să spunem și alta să votăm. Aspect specific democrației noastre … apropo, care democrație ? Trăim într-un carusel al incertitudinilor de parcă am trăi într-un turn Babel în care fiecare vorbește pe limba lui. Credem despre noi că știm tot, unii dintre noi chiar au capacitatea să emită teorii de valoare, dar care au menirea să rămână doar la stadiul de teorie care din nu știu ce interese meschine zac în sertarele vreunui acefal ce se pretinde a fi deținătorul adevărului absolut, dar care are„ marea calitate” pentru ocuparea acelui post  de maximă importanță pentru cetățenii acestei țări, doar faptul că este servantul unui partid politic aflat la putere. Așa cum am spus  acefalul nostru ocupă funcția doar pe criterii politice, care nu au nici o legătură cu compența sau probitatea profesională. Asta ca să nu mai vorbim de excrocii care bântuie politica noastră autohtonă, excroci despre care am rezerve să le mai scriu numele deoarece sincer îmi crează o stare de repulsie, un disconfort psihic numai când mă gândesc cum au reușit astfel de elemente excrecabile să ne mintă iar și iar și iar …

Ovidiu Andrei, copreședintele organizației municipale ALDE, filiala Giurgiu a abordat două teme pe care a dorit să le prezinte opiniei publice giurgiuvene.

Tehnocrația omoară democrația

Instalarea acestui nou guvern de tehnocrați, într-adevăr s-a spus o vorbă – Cu tehnocrația omorâm democrația – pentru că nu am nimic de reproșat din punct de vedere al pregătirii, al specializărilor pe care le au o parte din miniștrii care formează actualul guvern. Spun o parte pentru că unii s-au trezit numiți acolo, nu dau nume, fară a avea vreo legătură cu administrația publică centrală, fără a avea vreo legătură cu ministerul pe care-l conduc și fără a avea vreo legătură cu vreun proiect pe care ar putea să îl propună, nu să-l ducă la bun sfârșit, măcar să-l propună ca măsuri de eficientizare a activității din ministerul în care au fost desemnați. Sunt foarte mulți specialiști, oameni pregătiți care formează în momentul de față parlamentul ( Nota red. Să fi uitat oare domnul Ovidiu Andrei care erau solicitările străzii în acele momente și care era părerea acelor oameni tineri despre minunatul nostru parlament? ) și din rândul cărora puteau fi aleși, numiți miniștrii. Din punctul meu de vedere este o greșeală enormă faptul că acest guvern a fost schimbat. De ce ? Pentru că rezultatele pe care le-a avut până acum, în momentul de față sunt remarcabile. Asemenea creștere economică și creștere a nivelului de trai efectivă  nu a mai fost realizată din 2008, de la guvernarea Tăriceanu și mai în urmă, din 1938, ( Nota red. Eu și prietenul meu Ionel Muscalu, cu scuzele de rigoare domnule Andrei vă spun că nu am resimțit  această creștere a nivelului de trai, o fi fost așa în 1938, dar noi nu am trăit în acele vremuri ) de atunci nu am mai avut asemenea rezultate din punct de vedere al guvernării. …

Ținem cu dinții strânși de funcția de președinte

„ În cadrul ultimei ședințe a Consiliu Județean ( CJ ), respectiv ședința unde s-au ales noii reprezentanți ai CJ în ADI-uri. Acest lucru s-a produs în urma demisiilor înaintate de către domnul Dumitru Beianu, demisii înaintate către CJ. S-a făcut mult tam-tam în presă. Stai că am plecat, stai că mi-am dat demisia, stai că nu mi-am mai dat-o, stai că revin, stai că mă roagă CJ, prin conducătorul exectiv, respectiv prin președinte, stai că nu a fost președintele a fost vicepreședintele. O întreagă poveste, o întreagă tevatură, toată lumea se victimizează, însă uităm esențialul. Ținem cu dinții strânși de funcția de președinte. Numai că în momentul în care ți-ai dat demisia dintr-un ADI, dintr-o formațiune unde ai fost numit de către o instituție, dacă ți-ai dat demisia și revi asupra ei trebuie să o faci numai cu acordul celui care te-a numit acolo, respectiv în cazul de față cu acordul CJ …

Doresc să vă informez că luni ( 16 noiembrie ) a avut loc adunarea generală a ADI-ului pentru MANAGEMENT EFICIENT PENTRU UN JUDEȚ CURAT, respectiv pentru gestionarea deșeurilor. În cadrul acestei ședințe primul punct pe ordinea de zi a fost alegerea noului președinte al ADI, apoi votarea studiului de oportunitate pentru delegarea serviciului de colectare și aprobarea documentației de atribuire a serviciului de colectare către operator. Noul președinte ales este persoana de față, respectiv eu, Ovidiu Andrei. Sunt ales în unanimitate de către reprezentanții în ADI ai celor 46 de localitați, de UAT-uri care fac parte dint acest ADI. La șediță au participat un  număr de 37 de reprezentanți și am fost votat în unanimitate. Doresc să vă mai spun că a fost aprobat studiul de oportunitate, iar documentația de atribuire a fost respinsă din cauza unor motive de ordin tehnic deoarece reprezentanții ADI-ului din județ doresc o modificare, care din punctul meu de vedere, în momentul de față nu ar putea fi realizată decât cu foarte mari riscuri. Riscuri care constau în a depăși termenul limită de implementare a acestui proiect, respectiv termenul de 1 iunie 2016, dată la care proiectul trebuie implementat și ar trebui să înceapă monitorizarea asupra modului de operare …

În vederea clarificării și pentru o cât mai bună colaborare în acest sens am convocat o nouă ședință pentru data de luni ( 23 noiembrie ), ședință la care vor participa și reprezentanți ai Ministerului Fondurilor Europene. ”

Dacă domnul Ovidiu Andrei va derula acestă activitate benevol, fără foloase pecuniare, așa cum a procedat și domnul Beianu este de admirat. Numai că, responsabilitatea pe care și-a asumat-o implică un risc major în condițiile în care reprezentanții din ADI ai UAT-urilor vor tergiversa în mod iresponsabil realizarea proiectului în termenul stabilit.  În aceste condiții există posibilitatea ca giurgiuvenii să fie nevoiți să returneze din propriile lor buzunare, buzunare pline cu aerul binefacerilor fostului guvern, bani cheltuiți deja. Nu-mi rămâne decât să-i urez succes în activitatea pe care și-a asumat-o benevol.

I.C.MANDU

 

 

 

 

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *