Cu ce se mănâncă avocado. Idei de preparare și servire

Cu ce se mănâncă avocado. Idei de preparare și servire

Avocado este fruct sau legumă?

Avocado este un arbore originar din Mexic și Guatemala, clasificat în familia Lauraceelor, împreună cu camforul, scorțișoara și dafinul. Din acest copac se mânâncă atât arborele, cât și fructul. Din fructul de avocado se prepară renumita pastă de guacamole, care este tradițională în Mexic.

Totodată, avocado se folosește în industria cosmetică, se consideră specialitate culinară, se folosește ca ornament, dar și în medicină.

Ce conține avocado și ce beneficii are

Fructul de avocado este un aliment extrem de sănătos și la mare căutare printre cei care doresc să ducă un stil de viață echilibrat.

Avocado conține o mulțime de vitamine: K, C, B5, B6, E, acid folic, potasiu, magneziu, mangan, cupru, fier, zinc și fosfor. Fructul de avocado nu conține colesterol sau sare și este sărac în grăsimi saturate. 

Printre beneficiile consumului regulat de avocado se numără: o sursă de antioxidanți importanți pentru sănătatea ochilor, scade nivelul grăsimilor rele din sânge, menține sănătatea inimii, previne apariția osteoporozei, îmbunătățește digestia, ajută la prevenirea apariției depresiei și taie pofta de dulce. 

Cu ce se poate mânca avocado

Dacă obișnuiți să consumați avocado doar în salată sau cu ou, trebuie să aflați că fructul de avocado se poate combina foarte bine și cu următoarele alimente:

  • avocado cu căpșuni și mandarine
  • avocado cu măr și frunze de mentă
  • avocado cu brânză de vaci și suc de lămâie
  • avocado cu banană și iaurt
  • avocado cu telemea, roșii și frunze de spanac
  • avocado cu nuci și fructe acrișoare
  • avocado cu ou fiert și prosciutto
  • avocado cu ton și porumb
  • avocado cu dovlecei și migdale
  • avocado cu creveți și orez

Rețete simple cu avocado

Vezi cum poți prepara cele mai mai delicioase rețete pe bază de avocado, ca de exemplu, avocado cu ou, salată de avocado și celebrul sos de guacamole.

Avocado cu ou

Ingrediente:

  • 2 ouă
  • 1 lingură de iaurt sau smântână
  • 1 lingură de ulei de măsline extravirgin
  • 1 avocado copt, de mărime medie
  • 1 roșie
  • brânză cheddar

Mod de preparare:

Taie miezul de avocado și roșia în cubulețe. Pune tigaia pe foc și toarnă o lingură de ulei. După ce s-a încins uleiul, sparge cele două ouă direct în tigaie și amestecă încontinuu. Când sunt aproape gata, adaugă iaurtul sau smântâna și amestecă. La final, adaugă cubulețele de roșii și avocado și mai lasă câteva secunde la foc mic. Condimentează cu sare și piper după gust și rade brânza cheddar deasupra.

Salată cu avocado

Ingrediente:

  • 200 g spanac proaspăt
  • 100 g afine
  • 1 avocado
  • 50 g quinoa roșie gătită
  • 40 g semințe de dovleac coapte
  • 6 felii de bacon
  • ardei gras
  • 4 ouă
  • oțet de mere
  • 2 linguri de miere
  • sare

Mod de preparare:

Adaugă într-un bol mare spanacul, semințele de dovleac, quinoa, ardeiul gras și miezul de avocado tăiat cubulețe. Într-o tigaie cu ulei încins, adaugă baconul și rumenește-l pe ambele părți. Când este gata, scoate-l pe un servețel de hârtie ca să absoarbă grăsimea. Ouăle le poți servi atât fierte, cât și prăjite, după preferințe.

Împarte salata în patru boluri mai mici, adaugă baconul și câte un ou. Din oțetul de mere și miere prepară un dressing și adaugă-l peste salată.

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *