Corabia subrezita a PNL-ului giurgiuvean se confrunta cu o furtuna de gradul 7

Corabia subrezita a PNL-ului giurgiuvean se confrunta cu o furtuna de gradul 7

Corabia PNL filiala Giurgiu încă de la cea de-a doua jumătate a anului 2011 s-a confruntat cu furtuni  mai mari sau mai mici ca și grad de intensitate a vântului.  Tocmai când furtunile succesive abătute ca un blestem asupra PNL-ului  păreau că se îndreaptă în altă direcție, ca un făcut, o furtună mult mai puternică se abate asupra PNL făcând corabia să scârțâie din toate încheieturile, apa deja a inundat santina existând riscul ca în eventualitatea în care furtuna nu se liniștește, tot ce a clădit constructorul de nave Lucian Iliescu să aibă același sfârșit ca și mega proiectele primarului Nicolae Barbu, primar spre care se pare că se îndreaptă și simpatia liderilor PNL.

Ieri seară, 21 august, la sediul PNL a avut loc o ședință a Biroului Politic Județean. Scopul declarat al ședinței a fost acela de validare a listei candidaților PNL filiala Giurgiu pentru alegerile parlamentare.  Încă de la început ședința a început cu stângul. Maestrul Dragoș Ujeniuc le-a atras atenția participanților că nu este statutar modul în care se procedează întrucât lista candidaților este imperios necesar  să fie discutată și aprobată în cadrul Comitetului Județean Executiv. Dar din informațiile care ne-au fost oferite, se pare că domnul președinte interimar Gheorghe Ștefan nu a fost de acord cu respectarea statutului deoarece în cadrul Comitetului Județean Executiv majoritatea o dețin vechii PNL-iști în detrimentul vechilor PDL-ști și exista riscul ca domnul Ștefan să nu-și poată promova pe liste protejații de genul domnului Cristi Olaru, chipurile cu o vechime de doi ani în PNL Giurgiu, dar care a activat în orice alt partid din țară sau de aiurea, dar în nici un caz la PNL Giurgiu.

Acest subiect și nu numai a făcut să se deschidă cutia pandorei, fapt ce a dus la discordie, cuvinte grele, acuze aruncate de o parte și de cealaltă, ce nu știu dacă vor mai putea fi date uitării. Primul care a părăsit ședința a fost maestrul Dragoș Ujeniuc urmat și de alții. Un lucru este cert: PNL se îndreaptă spre un deznodământ care mai mult ca sigur va favoriza PSD-ul. Am mai spus-o și acum mă văd nevoit să repet: Oamenii iartă, dar nu uită. Ceea ce se întâmplă acum în PNL Giurgiu îi poate determina pe foarte mulți giurgiuveni să creadă că vechiul PDL renaște din propria cenușă.

Domnul Gheorghe Ștefan ar trebui să-și pună întrebarea ce s-ar întâmpla dacă domnul Dumitru Beianu și domnul deputat Nicolae Florian ar proceda așa cum a procedat domnul Noruț Stănișteanu în timpul alegerilor locale, când a candidat împotriva PNL, rupând câteva sute de voturi, care mai mult ca sigur ar fi influențat soarta poziției pe care o ocupă PNL-ul în cadrul consiliului local, dacă acești domni se vor orienta spre un alt partid, oare mai are vreo șansă PNL-ul în alegerile parlamentare? Și dacă  ulterior ar mai fi reprimiți și puși în funcții de conducere în cadrul partidului? Cu tot respectul pentru domnul Ștefan dar am impresia că acum culege ceea ce a semănat. A semănat vânt, iar acum culege furtună. Îmi doresc ca cei care conduc Partidul Național Liberal să ia act de ceea ce se întâmplă la Giurgiu și nu văd nici un impediment ca președinții interimari actuali ai PNL filiala Giurgiu să fie înlocuiți cu oameni pentru care doctrina liberală este cartea lor de căpătâi și nu confundă partidul liberal cu un vârf de lance spre realizarea propriilor  năzuințe și dorințe.

I.C.MANDU

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *