Consilierii locali fac matrapazlâcuri …

Consilierii locali fac matrapazlâcuri …

Azi am urmărit online şedinţa Consiliului Local Giurgiu şi am înţeles că în conformitate cu noul Cod Administrativ, dacă un primar are majoritate simplă, respectiv 50%+1, consilierii  opoziţiei pot sta liniştiţi acasă, pentru că absolut toate proiectele de hotărâre ale consiliului local, indiferent de conţinutul lor, trec fără niciun fel de probleme. Chiar şi proiectele de hotărâre care vizau patrimoniul şi unde pentru aprobare erau necesare două treimi din voturile consilierilor pentru a deveni Hotărâri de Consiliu acum pot trece cu o majoritate simplă. Cu alte cuvinte se pot vinde terenuri din intravilanul oraşului, sau comunei, după caz, aşa cum vor muşchii primarului care deţine majoritatea în consiliu.

Punctul cel mai tensionat după ordinea de zi a fost proiectul iniţiat de consilierii PNL care doreau acordarea unui mandat special Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitatră “ Sănătate Asigurată prin Apă Curată “.  La acest punct discuţiile au fost aprinse, nelipsind jignirile venite dintr-o anumită parte. Cine au fost cei care ne-au oferit pâinea şi circul unui deznodământ ştiut încă de la începutul şedinţei nu are rost să-i mai nominalizez. Cert este că proiectul nu a trecut.

Un punct după ordinea de zi  de interes pentru locuitorii urbei noastre a fost cel prin care se dorea interzicerea creşterii porcilor şi a altor animale pentru consum în oraş. Singurul consilier local care a intervenit şi a obţinut un răgaz de o lună de zile până la luare unei decizii legate de acest proiect de hotărâre a fost consilierul liberal Mihai Matei, care a propus ca acest proiect să fie supus unei dezbateri publice . În rest nimic nou sub soare, consilierii noştri fac ce ştiu ei mai bine … adică matrapazlâcuri după cum a spus Florin Velicu director executiv ADI .

I.C.MANDU

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *