COMUNICAT DE PRESA

COMUNICAT DE PRESA

Municipalitatea este pregătită pentru vremea rece

prognozată de meteorologi

Municipalitatea este pregătită cu utilaje, oameni și material antiderapant pentru vremea rece anunțată de meteorologi pentru sfârșitul acestei săptămâni, când sunt preconizate temperaturi de minus un grad Celsius ziua și minus șase grade Celsius noaptea.  

În acest moment, în stocul de material antiderapant pentru deszăpezire se află 437 tone de sare, 154 tone de nisip și 10 tone de clorură de calciu, iar stocul urmează să fie extins cu alte cantitați de nisip de la Pitești. Pentru împrăștierea materialului antiderapant, municipalitatea are pregătite trei utilaje cu lamă frontală și sărăriță și tractoare cu remorcă din care antiderapantul poate fi împrăștiat manual. Saci cu material antiderapant sunt deja amplasați în intersecții, sensuri giratorii și străzi în pantă, pentru a se interveni cât mai rapid în caz că va ninge.

Pe lângă utilajele aparținând societății Financiar Urban, desemnată să se ocupe de acțiunea de deszăpezire, și societăților din subordinea Consiliului Local, municipalitatea va închiria în caz de urgență utilaje de deszăpezire de la diferite firme.

Pentru ca utilajele de deszăpezire să poată interveni la timp și corespunzător, proprietarii de autoturisme sunt rugaţi să evite staţionarea timp îndelungat pe zona carosabilă.

Cetățenii municipiului Giurgiu Pentru pot face sesizări și informa autoritățile cu privire la o situație de urgență la două numere de telefon, disponibile permanent:

Telefonul cetățeanului – Poliția Locală – 0246/ 274 668

Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență – 0246/ 219 409

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *