Comedie neagra jucata pe scena Consiliul Judetean Giurgiu

Comedie neagra jucata pe scena  Consiliul Judetean Giurgiu

Ședința Consiliului Județean începe întotdeauna cu difuzarea câtorva acorduri din imnul național. Consilierii județeni ascultă-n picioare, cu capetele plecate imnul. După morga fețelor dumnealor par a fi emoționați, pătrunși până-n măduva oaselor de acel sentiment de dragostea față de țară, de neam, într-un cuvânt arată, sau vor să arate că sunt patrioți, iar imnul național le crează această stare de beatitudine de un românism autentic.

Președintele CJ prezintă proiectele după ordinea de zi ce urmează a fi dezbătute. Se trece la vot. Toți consilierii CJ sunt de acord. Primele șase  puncte trec fără incidente. Consilierii votează și toată lumea pare muțumită.

Numai că apare și punctul notat cu cifra 7, cifră despre care se spune că este o cifră norocoasă, numai că depinde pentru cine este norocoasă. Cine crede în noroc este un naiv. Jocurile politice erau deja făcute. Până și sticla de whisky aștepta să i se deschidă ușa unui anumit birou pentru a fi degustată de de către cei care urmau să serbeze  victoria unui meci aranjat.

Punctul 7 după ordinea de zi „ Proiect de hotărâre privind aprobarea modificării art.4 al hotărârii nr. 12 din 04 iulie 2008 a Consiliului Județean Giurgiu de înființare a Asociațiației de Dezvoltare Intercomunitară – Management eficient pentru un județ curat – ” Când nea Ilie de la sculăria șantierului naval a auzit la televizor atâtea neologisme  dezvoltare intercomunitară, management eficient a rămas cu ochii beliți și gura cascată, noroc cu nea Ion strungarul care venise pe la dumnealui să bea o țuică de caise și care i-a explicat cu lux de amănunte  că este vorba de groapa de gunoi a județului,  numai atunci a răsufla ușurat nea Ilie, și-a scuipat în sân că tare rău se speriase săracul crezând că iar a dat vreo molimă  în găinile lui ce le are la țară, pe care le-a crescut numai el știe cum, cu porumbul furat din tarlaua vecinului.

La acest punct, așa cum am mai spus, cărțile erau deja făcute. Victime colaterale ale acestei piese de teatru ieftine au fost vicepreședintele consiliului județean Dumitru Gavrilă, consilierul județean Mihnea Boerescu, precum și directorul Cristi Țone cel care conform propunerii venită din partea președintelui CJ Vasile Mustățea urma să preia funcția de reprezentant al CJ în acest ADI, în locul lui Dumitru Beianu. Numai că, „întâmplător” un consilier CJ îl propune pentru preluarea acestei funcții pe consilierul Ovidiu Andrei. Aproape instantateu Cristi Țone îl „sfidează” prin comportament pe Vasile Mustățea și printr-o ținută demnă, bărbătească, cu o voce … tremurândă, rugătoare refuză propunerea venită din partea președintelui CJ.

 Finalul… pâine și circ. Pe Dumitru Gavrilă și Mihnea Boerescu i-am numit victime colaterale pentru că s-au implicat în această luptă cu Vasile Mustățea știind deja că jocurile politice erau antamate și aranjate cu mult timp inaintea ședinței CJ. Pe Cristi Țone l-am numit de asemenea victimă colaterală, pentru că și el știa că nu are nici cea mai mică șansă să fie ales de consilieri drept reprezentantul CJ-ului în ADI.  Despre miza și scopul acestui război fraticid, din care nu au de câștigat decât partidele opozabile PNL-ului vom vorbi într-o ediție viitoare.

I.C. MANDU

         

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *