Codul fiscal in varianta promovata de guvern are o mare problema, a declarat Dumitru Beianu

Codul fiscal in varianta promovata de guvern are o mare problema, a declarat Dumitru Beianu

Recent într-o conferință de presă, domnul Dumitru Beianu copreședintele PNL Giurgiu a criticat noul cod fiscal propus de guvernul Ponta, venind în acest sens cu o serie de argumente prin care justifică retrimiterea în Parlament a codului fiscal de către președintele Iohannis.

“ Codul fiscal, în forma promovată de guvern are o mare problemă. Guvernul  este foarte generos pe bază de cheltuieli,  în direcțiile așteptate și susținute chiar și de PNL, dar are foarte mari restanțe pe partea de încasări. Sunt cifre elocvente care spun că gradul de colectare este în continuare foarte scăzut, mult sub ceea ce și-a propus guvernul Ponta la începutul mandatului, deci în această situație comentariile critice ale PNL-ului și gestul președintelui sunt absolut justificate, pentru că se dorește o mai bună clarificare a situației prin care aceste măsuri, care sunt mari consumatoare de bani de la bugetul național, să poată fi susținute din veniturile pe care le are și le poate avea într-un sistem îmbunătățit România în următorii ani. Acest echilibru macro economic este extrem de important și orice derapaj declanșat de măsuri guvernamentale insuficient gândite, poate să ne arunce iar într-o perioadă lungă de criză… Ce este iarăși îngrijorător, este faptul că avem o situație atipică legată de datoria publică care a crescut cu 15 miliarde de lei, adică cu 34% în ultimii trei ani. Dacă doar aici se gândește guvernul Ponta să găsească resurse, în  creșterea datoriei publice, atunci vom avea o mare problemă în perioada imediat următoare, pentru că încet, încet vom epuiza , așa cum se și vede deja, sursele alocate investițiilor. …”

În încheiere domnul Beianu a făcut referire la faptul că până în acest moment guvernul nu a fost capabil să plătească în totaliate subvențiile alocate pentru agricultură pe anul trecut, în condițiile în care agricultura face parte dintre cele 5 priorități declarate ale guvernului Ponta.

 

I.C.MANDU

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *