CARTEA ZILEI – Doi

CARTEA ZILEI – Doi

CARTEA ZILEI – recomandare de lectură

Doi

Autor: Tony Mott

Ediţia a 2-a

Editura Tritonic

Pentru informaţii despre disponibilitatea titlului, vă rugăm să accesaţi catalogul online al Bibliotecii Judeţene „I.A. Bassarabescu” Giurgiu la adresa: http://188.173.73.210:81/opac

Se poate mărturisi tot într-un cuplu? Și când un adevăr ascuns devine doar o mare minciună? Cât de mult ne putem preface că totul este bine din dorința absurdă de a rămâne într-un fals confort? Cât de mult putem pretinde că suntem altcineva decât suntem de fapt? Și cum facem față adevărului?

Întrebări dificile la care Adriana şi Dan nu pot răspunde atât timp cât sunt împreună, dar la care ne răspund, fiecare dintre ei, separat. După cinci ani de căsnicie aparent liniştită, Dan dispare brusc. Să i se fi întâmplat ceva? Să fi fost răpit? Să fi plecat? Şi dacă da, de ce? Asidua lui căutare o face pe Adriana să se descopere, în primul rând, pe sine, iar explicaţiile – sosite târziu – sunt cu atât mai dureroase cu cât sunt mai neaşteptate.

Structurat sub forma a două mărturisiri, a lui și a ei, romanul ne dezvăluie extrem de alert frânturi de prezent, combinate iscusit cu motivații din trecut. Trecut și prezent sunt una în ambele confesiuni – a lui și a ei. Este incredibil cât de diferit pot vedea doi oameni aceeași viață avută împreună, atunci când din ea lipsește sinceritatea totală.

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *