Bădălău nu are scrupule, pentru el absolut totdeauna scopul scuză mijloacele

Bădălău nu are scrupule, pentru el absolut totdeauna scopul scuză mijloacele

Într-o postare pe reţele de socializare senatorul PSD de Giurgiu Niculae Bădălău explică motivele depunerii unei moţiuni simple de cenzură împotriva ministrului agriculturii, Adrian Oros. Iată aşa zisele motive şi ce se ascunde de fapt în spatele acestora:

1) N-au asigurat resursele necesare pentru irigații, deși e o secetă cumplită.  La acest capitol domnul Bădălău chiar se pricepe deoarece pregătirea  domniei sale, înainte de a începe să obţină şi alte diplome postdecembriste, a fost aceea de subinginer îmbunătăţiri funciare. Mă întreb doar în perioada cărei guvernări s-a ales praful de sistemul de irigaţii, nu cumva în timpul guvernărilor de stânga ? În afară de praful şi pulberea … pentru carabine, l-a preocupat cumva în perioada cât a fost ditamai ministrul economiei, post de altfel meritat având un doctorat luat în economie, a cărui temă a fost combaterea corupţiei, s-a implicat în discuţiile cu ceilalţi miniştri să repună în funcţiune cel puţin canalul de irigaţii Giurgiu Răzmireşti ? Domnule Bădălău marele rapsod popular Caval are un cântec în care spune: “ Măi, măi, e uşor  a spune vorbe când nimic nu ai a spune, măi, măi…”

2) Nu s-au dat despăgubiri fermierilor pentru culturile compromise de secetă. Cu siguranţă fermierii  îşi vor primi banii pentru culturile compromise. Dar stimabile, mai întâi se face o evaluare a pagubelor după care, aşa cum e firesc se vor face şi plăţile pentru despăgubiri. Se poate tocmai dumneavoastră să vreţi să se dea banii înainte şi în acest fel să se comită  ilegalităţi? Nu cred.

3) Pierderi uriașe pentru legumicultorii români!  Domnule Bădălău, zău mă pierdeţi. Ce naiba, mă bazez pe memoria dumneavoastră. Aţi uitat de tonele de roşii aruncate acum doi ani pe câmp? Ca să nu mai vorbim de camioanele de castraveţi duşi direct pe groapa de gunoi. Zău aşa, şi parcă … dar nu sunt sigur, dar cu siguranţă dumneavostră ştiţi, la guvernare parcă era PSD-ul.

4) Niciun EURO adus în țară din fondurile alocate de Comisia Europeană pentru sprijinirea agricultorilor afectați de pandemie! Hai daţi-o în colo de treabă!  Aţi auzit dumneavoastră că  vreo ţară din Europa să fi  primit şi alocat  până la acestă oră fonduri europene pentru sprijinirea agricultorilor afectaţi de pandemie ?

5) Blocarea ori subfinanțarea unor programe esențiale din Agricultură, doar pentru că erau ale PSD! Vă informez cu tot respectul dacă nu ştiţi, se poate sunteţi şi dumneavoastră om cu necazuri şi nevoi, pe mine mă supără diabetul,  că programul tomata şi usturoiul continuă. Legumicultorii sunt în continuare sprijiniţi de guvern. Numai că, cu scuzele de rigoare vă informez că numai în judeţul OLT  DNA anchetează 417 dosare penale, asta pentru că au fost făcute plăţi  fictive în programul tomata. Şi la noi la Giurgiu am avut probleme cu acelaşi program Tomata în comuna Vărăşti.

Dacă PSD-ul poate să gestioneze mai bine starea ţării, cel puţin aşa reiese din declaraţiile liderilor de partid, decât să vă jucaţi de-a moţiunea simplă de cenzură, nu ar fi mai bine să depuneţi o moţiune de dărmare, cum îi place Veoricăi  să spună, a guvernului Orban ? Majoritatea o aveţi cu PRO România, ALDE ,UDMR şi minorităţi,  trântiţi guvernul şi arătaţi dumneavoastră cetăţenilor acestei  ţări cât de capabili sunteţi.

I.C.MANDU

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *