Cel mai fierbinte subiect la ordinea zilei care a cuprins ca o febră media a fost autosuspendarea domnului Ponta din funcția de președinte al PSD.    Ca să nu mă las mai prejos decât colegii mei, m-am lăsat târât în această vâltoare, am pus mâna pe telefon și i-am contactat pe liderii autohtoni ai partidelor politice pentru a le cere un punct de vedere față de situația nou creată în PSD. Liderii PSD au fost rezervați în prezentarea unui punct de vedere, urmând ca săptămâna aceasta subiectul să fie dezbătut cu lux de amănunte în conferința de presă. În continuare vă vom prezenta punctul de vedere a liderilor celorlalte partide politice.

Gheorghe Ștefan copreședintele PNL Giurgiu

    stefan

Autosuspendarea din funcția de președinte al PSD a domnului Ponta este egală cu zero. Este egală cu demisia domnului Bădălău cu care se aseamănă ca două picături de apă, atât unul cât și celălalt sunt în continuare în funcții, cu toate că și-au depus demisiile. Normal ar fi acum să-și depună demisia și din funcția de prim ministru după vizita de azi la DNA și după vizitele avocatei dumnealui la DNA, cât timp Ponta era în Turcia. Ce face Ponta acum este o frecție la piciorul … operat.

Ioan Viorel Teodorescu copreședintele UNPR Giurgiu

teo

-Este o decizie politică bună pentru că nu mai afectează imaginea politică a partidului datorită problemelor personale pe care le are cu justiția. Nu cred că în acest moment se pune problema demisiei din funcția de premier. Spun acest lucru deoarece guvernarea Ponta a avut rezultate notabile relizate de-a lungul guvernării prin legile și ordonanțele pe care le-a adoptat, pentru bunul mers al progresului României.

Marin Anton vice președinte al UNPR Giurgiu

marin-anton-presedinte-pmp

-Din punct de vedere politic eu nu aș făcut acest lucru. Funcția de prim ministru îi asigură de fapt conducerea inclusiv a partidului. Cred că autosuspendarea dumnealui este una ce ține mai mult de imagine. Din punctul meu de vedere cea mai importantă funcție este aceea de prim ministru. Din postura de prim ministru poate negocia orice.

Toma Petcu copreședinte ALDE Giurgiu

petcu

 

-Este o decizie mai mult personală a premierului, decât a partidului în conformitate cu statutul adoptat și cu prevederile de integritate pe care le-au adoptat prin statut. Dar ținând cont de situația specială în care se află zona noastră, zona balcanilor, cred că ar trebui evitată o instabilitate politică, inclusiv la nivelul liderilor de partide și până la o decizie definitivă a instanței toți liderii politici care s-ar afla în situația similară cu cea a lui Victor Ponta, ar trebui să evite o asemenea criză. Sunt convins că foruriule de conducere ale partidului nu vor dori să ia act de autosuspendarea domnului Victor Ponta din calitatea de președinte al PSD.

Liliana Ciobanu președinte PSRO Giurgiu

liliana-ciobanu

 

Era de așteptat să facă lucrul acesta, într-un final va renunța inclusiv la funcția de premier. Toate aceste lucruri nu s-ar fi întâmplat dacă asupra dumnealui nu ar fi planat suspiciunea penală de corupție. Încercările disperate ale domnului Ponta de a trage de timp, cu speranța nefondată de altfel că are vreo șansă să scape cumva de decizia finală a instanței, unde de altfel poate exista posibilitatea ca decizia să fie aceea că este nevinovat, cum de altfel se poate să fie aceea că este vinovat de faptele pentru care este cercetat. Această tragere de timp nu face altceva decât să ne creeze o imagine și mai proastă la nivel european. Dacă ar fi avut demnitate și și-ar fi iubit țara așa cum o invocă de foarte multe ori și-ar fi dat demisia de la bun început.

Ionel Dinu președinte PMP Giurgiu

DSCF1742

-Este un nărav pur și simplu al domnului Ponta , totdeauna a dorit să le demonstreze oamenilor din partid că fără el nu se poate face nimic. Este evident că în momentul de față este premier și tot de el depinde ocuparea funcțiilor la deconcentrate și ocuparea funcțiilor la nivel național. În acest context este clar că tot el va conduce partidul. A făcut acest lucru deoarece foarte mulți lideri locali și naționali ai PSD au avut curajul să-l tragă de urechi pe domnul Ponta pentru plecarea din țară pentru o perioadă atât de lungă. Ceea ce este foarte evident, este faptul că atât partidul cât și guvernul în acest moment se găsesc într-o disoluție totală.

 

I.C.MANDU

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *