Autoexclusii se reintorc in PNL …

Autoexclusii se reintorc in PNL …

Organizația PNL Giurgiu lasă impresia unui organism viu. Spun acest lucru deoarece în ultima perioadă de timp o parte din vechii liberali au luat cale pribegiei, au apărut alți liberali noi și au fost promovați liberali din eșalonul doi. Din liberalii vechi care au plecat s-au format două partide. Unul cu ceva mai multă vechime, și aici mă refer la PLR devenit ulterior ALDE, care spre surpriza multora care nu le acordau nici o șansă, au demonstrat că prin muncă și tenacitate se poate. Și o formațiune născută ca opozabilă din start PNL-ului în timpul campaniei electorale pentru alegerile locale, intitulată Mișcarea Liberală, probabil pentru a genera confuzie în rândul electoratului. Sunt convins că liderii acestui partid inventat din dorința de a arăta că sunt indispensabili ( nota red. Rog a nu se crea nici o confuzie ) erau conștienți că nu au nici cea mai mică șansă ca să producă vreo surpriză pe eșicherul politic giurgiuvean, poate doar să-i dea o mânuță de ajutor fostului și actualului primar Nicolae Barbu. Și chiar au reușit acest lucru, rupând aproape 800 de voturi PNL-ului.

Ei bine, iată că așa cum bine spunea domnul  Gheorghe Ștefan, de acum liderul de necontestat al PNL-ului, că în politică este posibil orice, Mișcarea Liberală se autodesființează și se reîntoarce în PNL pe caii albi, cai pe care-i luaseră cu împrumut când au plecat și uitaseră să-i restituie proprietarilor,  dar poate știau că vor reveni curând, așa că nu avea rost să facă două drumuri și să obosească caii.

Revenirea domnilor Noruț Stănișteanu, Marius Ghincea, Constantin Preda și alții, poate fi de bun augur, sau poate dimpotrivă. Cel puțin domnul Noruț Stănișteanu a demonstrat că nu-i prea face plăcere să se țină de cuvânt, nu joacă fair play și, cine știe ce se poate întâmplă până la alegerile parlamentare din iarna acestui an. Dacă lista nu o să le convină, reinventează oare ML-ul ?  Eu personal îmi doresc să nu. Dar,  date fiind antecedentele domniei sale îmi este greu să cred că nu va recidiva.

Despre revenirea membrilor Mișcării Liberale în PNL am considerat necesar să-i cer un punct de vedere și domnului deputat Florian Nicolae, care ne-a spus următoarele:

„ Domnul  președinte Gheorghe Ștefan  mi-a adus la cunoștință  intențiile domniei sale de a readuce în PNL membrii cu state vechi și cu notorietate  cum sunt foștii și actualii noștri colegi. Bineînțeles că am fost de acord,  chiar am încurajat acest lucru. PNL-ul trebuie să redevină un partid puternic și pentru aceasta este imperios necesar ca cei care cred în doctrina liberală să-și unească forțele. Pentru ca democrația să funcționeze în continuare este nevoie atât de partide care să fie la putere cum se spune  dar și de o opoziție puternică și constructivă. După cum ați observat eu am făcut pasul înapoi și nu numai eu și domnul Dumitru Beianu a procedat în același mod. Este normal să ne asumăm eșecul. În cazul meu am făcut o analiză temeinică ca să pot realiza ce nu a funcționat bine, care au fost cauzele care au dus la pierderea alegerilor la nivel local. Cauzele sunt multiple începând de modul nostru de organizare a fost pentru prima dată când coordonam niște alegeri, am omis faptul că luptăm împotriva unei mașinării de vot a PSD-ului foarte puternice, absenteismul înregistrat în ziua votului și mulți alți factori. Așa cum nu este de neglijat faptul că numai în orașul nostru și-au făcut vize de flotant în jur de 3.000 de persoane, același lucru numai că multiplicat de câteva ori s-a întâmplat și la nivelul județului. Omul învață foarte mult din greșeli, greșeli pe care cu siguranță nu le voi mai repeta.

 Eu personal am foarte mare încredere în noul președinte al organizației municipale domnul Cosmin Marciu care este un tânăr politician de viitor și care cu siguranță va gestiona foarte bine organizația municipală bineînțeles cu sprijinul nemijlocit domnului președinte Gheorghe Ștefan. Îmi doresc ca în PNL să se reîntoarcă toți oamenii de valoare care din varii motive, la un moment dat au părăsit PNL-ul. Cred în viitorul PNL-ului. Atât eu cât și domnul Beianu vom susține candidații PNL pentru Parlament. Dar după cum știți există o vorbă românească care spune că niciodată nu ști ce-ți poate oferi soarta. …”

Da, parafrazându-l pe domnul Ștefan: „în politică este posibil orice.”

I.C.MANDU

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *