Atentate la Bruxelles: Bilantul a ajuns la 35 de morti, dupa ce patru persoane au decedat la spital! Care e starea ranitilor romani!

Atentate la Bruxelles: Bilantul a ajuns la 35 de morti, dupa ce patru persoane au decedat la spital! Care e starea ranitilor romani!

Atentatele din 22 martie de la Bruxelles s-au soldat cu 35 de morți, potrivit celui mai recent bilanț comunicat luni de autoritățile belgiene, care nu îi include și pe cei trei teroriști kamikaze.

Treizeci și una de persoane și-au pierdut viața în atacurile sângeroase din Bruxelles, de la aeroportul internațional Zaventem și din stația de metrou Maelbeek, iar patru au decedat la spital în urma rănilor suferite, a precizat Ministrul belgian al Sănătații, Maggie De Block, într-o declarație la centrul de criză belgian. Precedentul bilanț era de 31 de victime, din care 28 de persoane au fost identificate. De asemenea, și trupurile celor trei teroriști kamikaze, frații Khalid și Ibrahim El Bakraoui și Najim Laachraou, au fost identificate, dar aceștia nu sunt incluși în bilanțul oficial.

Botoșăneanca Roxana Ștefănucă(23 de ani) și fiica ei, în vârstă de doi ani, singurii supravieţuitori din vagonul de metrou explodat la Bruxelles,se află în continuare internate, cele două fiind mutate în același spital.

romanca

  Totodată, Parchetul a anunțat luni că în ceea ce privește ancheta, trei suspecți au fost inculpați pentru „participare la activitățile unui grup terorist”, în urma arestărilor operate duminică în mai multe orașe din țară. Au fost încarcerați Yassine A., Mohamed B. și Aboubaker O., potrivit unui comunicat al Parchetului, care se referă la o „operațiune judiciară antiteroristă”, dar fără a face o legătură cu atentatele din 22 martie. Potrivit Reuters, o a patra persoană care era reținută în acest dosar a fost pusă în libertate fără a fi inculpată.

 

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *