Apelul presedintelui inainte de campania electorala

Apelul presedintelui inainte de campania electorala

Preşedintele Klaus Iohannis a făcut miercuri, la Cotroceni, un apel la ‘echilibru şi raţiune’ în campania electorală pentru alegerile parlamentare şi a mărturisit că a fost, recent, martorul manifestărilor unei ‘lipse de maturitate’ în comportarea unor politicieni, în raport cu politica externă a ţării.

‘Pentru că ne apropiem de campania electorală, fac apel de pe acum la echilibru şi raţiune. Politica externă şi de securitate a României trebuie să fie una de consens naţional. Ea trebuie separată de competiţia electorală şi privită doar prin prisma intereselor României ca stat şi ale cetăţenilor noştri’, a declarat şeful statului, la întâlnirea cu diplomaţii români.

El a afirmat că a văzut, în ultima vreme, o lipsă de maturitate în ceea ce priveşte evaluarea politicii externe.

‘Spun asta pentru că am văzut în ultima vreme o lipsă de maturitate în raportarea la politica externă din partea unor politicieni – ce-i drept, nu mulţi – dar care au exercitat, unii dintre ei, cele mai înalte funcţii în stat’, a adăugat Iohannis.

În opinia sa, a diminua importanţa demersurilor în politica externă din motive de campanie internă este o dovadă de ‘iresponsabilitate’.

‘A rupe consensul de politică externă şi a diminua importanţa demersurilor noastre externe din motive de campanie internă reprezintă o dovadă de iresponsabilitate, ce nu foloseşte nimănui. Nici măcar acestor politicieni’, a punctat şeful statului. 

 

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *