Alimente care nu trebuie tinute la frigider

Alimente care nu trebuie tinute la frigider

Aici este o lista de alimente pe care nu trebuie în nici un caz să le ți la frigider. Cu toate sfaturile disponibile pe internet și mass-media, este greu de ales care sunt cele mai bune în cazul tău. Totuăi aici este un set de informații despre cum se degradează alimentele în mod activ prin refrigerare și de de nu ar trebui niciodată să fie răcite sau înghețate.

 Tomatele
Dacă tomatele sunt ținute în lumina soarelui, ele se vor coace prea rapid. Dacă sunt ținute la frig, asta va face ca pereții celulari să se rupă și apoi ele sa devină moi. Deci pentru cele mai bune rezultate, depozitează-le ferite de lumina solară și la temperatura camerei.

 Bananele
Ca și tomatele, bananelor le place să fie depozitate la temperatura camerei. Dacă încerci să întârzii procesul de coacere, bagă-le în frigider. Fii atent, pentru că acest lucru va face ca, coaja să devină maronie. Totuși partea interioara ar trebui să rămână comestibilă.

 Cartofii
Dacă bagi cartofii în frigider coaja cartofului o să se înnegrească și o să se strice rapid. Refrigerarea mai și convertește amidonul din cartof în zahăr, făcându-l mai dulce, dar nu într-un fel bun. Este recomandat să îi depozitezi într-un loc răcoros și întunecat.

 Cepele
Cepele tind să îndrăgească circulația aerului proaspăt. De aceea sunt vândute la plase. Da nu le ține lângă cartofi, deoarece va avea loc o reacție chimică. Aceasta va crea și elibera gaze și umezeala care va face ca cepele să se strice.

 Usturoiul
Din nou usturoiul, ca și cepele, îndrăgește și el circulația aerului. Cercetările afirma că aerul rece poate cauza încolțirea usturoiului, făcându-l să se strice. În plus, îndepărtează mirosurile altor alimente.

 Avocado
Dacă vrei ca fructul de avocado să se coacă natural, ar trebui să îl lași afară din frigider.
Doar dacă încerci să îi amâni coacerea, atunci ține-l acolo. Și dacă încerci să păstrezi un avocado deja tăiat, bagă la frigider jumătatea cu sămânță. Așa va ține mai mult.

Mierea
Mierea este unul dintre cei mai străvechi conservanți cunoscuți. S-a descoperit în mormintele egiptene miere care era totuși comestibila. Termenul de expirare este nelimitat. Dacă este ținută la frigider, se cristalizează și devine mai greu de utilizat.

 Sosurile condimentate
Ai observat vreodată că acel sos iute la restaurante este întotdeauna la temperatura camerei? Asta deoarece nu trebuie să fie ținut la frigider. În special dacă este bazat pe oțet, pe care sunt bazate majoritatea sosurilor condimentate. Prin refrigerare, își pierde savoarea și își schimbă consistența.

 Pepenii
Când un pepene ajunge în casa ta, ar trebui depozitat ferit de lumina soarelui în bucătărie. Asta îi va permite să se coacă și să dobândească dulceață. Doar după ce este tăiat, ar trebui ținut la frigider pentru a se păstra mai bine.

 Condimentele
Condimentele nu beneficiază în nici un fel de pe urma refrigerării. Umiditatea și frigul le pot diminua aroma. Majoritatea condimentelor pot dura ani de zile în casa. Dar nu uita sa verifici des data expirării

 

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *