Agentia pentru Protectia Mediului Giurgiu Actiuni ample prilejuite de „Saptamana Mobilitatii Europene”

Agentia pentru Protectia Mediului Giurgiu Actiuni ample prilejuite de „Saptamana Mobilitatii Europene”

În fiecare an în perioada 16-22 septembrie în întreaga Europă se sărbătoreşte „Săptămâna Mobilităţii Europene”, având ca debut „Ziua internaţională pentru protecţia stratului de ozon ” (16 septembrie).

Sub sloganul din acest an al manifestării „Multimodalitate. Alege. Schimba. Combina. (Choose. Change.Combine)”, Agenţia pentru Protecţia Mediului Giurgiu împreună cu Inspectoratul Şcolar Judeţean, Primăria Municipiului Giurgiu şi alte alte instituţii vor derula o serie de acţiuni tematice, menite a promova utilizarea mijloacelor  de transport nepoluante şi protejarea stratului de ozon.

În acest context, APM va deschide seria acţiunilor cu un marş tematic la care vor participa peste 200 de elevi de la şcolile şi grădiniţele din oraş, pe un traseu din centrul oraşului, acestora fiindu-le înmânate materiale cu caracter informativ, steguleţe şi pancarte.  La finalul marşului elevii vor participa la discuţii interactive cu specialiştii din mediu.

În ziua de 22 septembrie, pe pietonala din centrul oraşului vor avea loc competiţii sportive (concursuri de role), la care vor participa elevii giurgiuveni din clasele I-VIII.

În semn de preţuire pentru această zi importantă din calendarul ecologic, angajaţii APM se vor deplasa la serviciu fără automobile.

RPTI,

Ramona Luca,

 

 

 

 

 

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *