ACTIUNI PENTRU CONSTIENTIZAREA CONDUCATORILOR DE AUTOVEHICULE ASUPRA IMPORTANTEI UTILIZARII CENTURII DE SIGURANTA

ACTIUNI PENTRU CONSTIENTIZAREA CONDUCATORILOR DE AUTOVEHICULE ASUPRA IMPORTANTEI UTILIZARII CENTURII DE SIGURANTA

Peste 300 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproape 64.000 lei şi 13 infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice constatate de poliţiştii giurgiuveni în cadrul Acţiunii SEAT BELT – TISPOL.

          În perioada 7 – 13 septembrie a.c. poliţiştii rutieri au acţionat pe linia impunerii portului centurii de siguranţă, a mijloacelor de retenţie omologate, de către conducătorii auto şi pasagerii din autovehicule, pe linia utilizării căştilor de protecţie de către conducătorii de mopede şi motociclete şi nu în ultimul rând pe linia depistării conducătorilor auto care utilizează, în timpul deplasării, telefoane mobile fără dispozitive hands-free.

          Acţiunile, circumscrise Calendarului de activităţi al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere Europene – TISPOL, s-au desfăşurat atât la nivel naţional cât şi pe teritoriul tuturor statelor membre, în judeţul Giurgiu acţionând, zilnic, 68 de poliţişti din cadrul structurilor de poliţie rutieră şi ordine publică.

          Deşi activităţile desfăşurate de poliţişti au fost aduse la cunoştinţa publicului prin intermediul mass-media, în perioada desfăşurării acţiunii au fost depistaţi peste 300 de conducători de autovehicule care au încălcat prevederile legale în acest sens, 291 de sancţiuni contravenţionale fiind aplicate pentru şoferi şi pasagerii locurilor din faţă la autoturisme iar 10 pentru cei care se aflau pe banchetele din spate.

          Totodată 10 conducători de mopede sau motociclete au fost sancţionaţi pentru că nu purtau casca de protecţie.

          În cadrul activităţilor desfăşurate de poliţişti au fost depistaţi şi 14 conducători de autovehicule care utilizau telefoanele mobile în timpul deplasării, fără dispozitive hands-free.

          Poliţiştii rutieri giurgiuveni vor continua şi în perioada următoare activităţile de conştientizare a conducătorilor de autovehicule şi a pasagerilor asupra importanţei utilizării centurii de siguranţă şi a mijloacelor de retenţie omologate.

 

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *