7 APRILIE – ZIUA MONDIALĂ A SĂNĂTĂȚII

7 APRILIE – ZIUA MONDIALĂ A SĂNĂTĂȚII

Anual, la 7 aprilie, este sărbătorită ZIUA MONDIALĂ A SĂNĂTĂŢII, cu scopul de a evidenţia o temă de sănătate specifică unui domeniu prioritar ce provoacă îngrijorare pentru Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), potrivit www.who.int.

În anul 1948, s-a desfășurat primul consiliu care avea în vedere sănătatea. Acest prim eveniment a fost găzduit de Organizația Mondială a Sănătății (OMS), care a și inițiat celebrarea acestei zile. Doi ani mai târziu, în anul 1950, a fost marcată pentru prima dată ZIUA MONDIALĂ A SĂNĂTĂȚII. Tot atunci a fost creată o campanie de strângere de fonduri, în zilele premergătoare Zilei Mondiale a Sănătății. Motivul principal a fost acela de a-i ajuta și pe cei din zonele defavorizate ale lumii să aibă acces la serviciile medicale esențiale.

ZIUA MONDIALĂ A SĂNĂTĂȚII face parte din cele opt evenimente oficiale ale Organizației Mondiale a Sănătății care au loc anual. Organizația Mondială a Sănătății proiectează o temă în jurul căreia această zi mondială se desfășoară. În 2023, tema este „SĂNĂTATE PENTRU TOȚI”.

În acest context, Sala de lectură a Bibliotecii Județene „I.A. Bassarabescu” a organizat o expoziție de carte cu titluri semnificative pe această temă.

Surse:

– volume din colecțiile Bibliotecii Județene „I.A. Bassarabescu Giurgiu” – Sala de lectură;

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *