Comuna Malu in foarte scurt timp va beneficia de un iluminat public economic

Cu aproximativ trei săptămâni în urmă l-am avut invitat în cadrul emisiunii TV Cronica Giurgiuveană pe un mălurean. Printre altele mi-a vorbit despre transformarea comunei Malu. Satul plin de ciulinii bărăganului s-a transformat într-o oază în doar 5 ani de când primarul comunei este Eugen Șoavă, care a reușit să dea o noua interpretare la ceea ce înseamnă viața la țară.

Acum în Malu, spunea interlocutorul meu, toate gospodăriile beneficiază de apă potabilă și canalizare, nu mai există nici o stradă neasfaltată, s-au făcut rigole de preluarea a apelor pluviale, trotuare, zone verzi frumos amenajate, terenuri de sport pentru copii, avem un proiect pentru construcția unei școli noi dotată cu tot ce este necesar unui învățământ modern, un cămin cultural reabilitat din temelii  și dotat cu aparatură ultramodernă, performantă  unde să se poată desfășura în condiții optime un program de cultură autentic, amenajarea unei bălți de pescuit sportiv unde împătimiții genului se pot relaxa în condiții excelente și multe alte lucruri care s-au realizat în Malu în doar 5 ani de când Eugen Șoavă este primar la Malu.

Curiozitatea m-a împins să mă deplasez până în comuna Malu să văd cu ochii mei dacă lucrurile stat chiar așa, sau invitatul meu a fost un pic subiectiv. Invitatul meu a avut dreptate. Toate străzile adiacente șoselei principale arată așa cum le-a descris. Am spus bine străzi pentru că în Malu au dispărut ulițele pline de șleauri, acum fostele ulițe sunt străzi largi, cu câte doua benzi de circulație, cu trotuare, zonă verde și rigole. Cu siguranță comuna Malu s-a transformat într-un mic orășel cochet unde aglomerația și poluarea nu are ce căuta. Aici mai mult decât oriunde se poate spune că omul sfințește locul. Eugen Șoavă a reușit  să le creeze mălurenilor tot confortul de care se bucură orășenii.

Și cum un om gospodar totdeauna mai găsește ceva de făcut în ograda lui, așa și primarul Șoavă marți, 12 decembrie a semnat cel de-al patrulea contract de finanțare prin PNDL II . Ultimul proiect aprobat și finanțat se referă la iluminatul public local cu lămpi LED, și are o valoare de 5,8 miliarde lei. Prezenți la semnarea contractului au mai fost ministrul Energiei Toma Petcu precum și vicepremierul Paul Stănescu.

I.C.MANDU .


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *